Lectures recomanades del mes

10 Gritos contra la gordofobia

Autoria: Magdalena Piñeyro

Editorial: Vergara

Any: 2019

Sinopsi: 

Una guia per alliberar-se dels cànons de bellesa establerts, per la cofundadora de Stop Gordofobia. “Vaig estar quasi 30 anys callada, habitant el meu cos plena de dolor. Però durant el camí de la vida em vaig trobar amb l’activisme “gordofeminista” que em va portar a transformar el dolor en ràbia i la ràbia en crit”.

Algú que crida és algú que no pot més, que necessita que l’escoltin. I trencar el silenci és l’objectiu d’aquests 10 crits. Junts formen una guía bàsica en contra dels cànons de bellesa establerts, de la societat gordófoba i de la discriminació per pes que s’infiltra a les aules, a la feina, a la moda i a tots els àmbits de la societat.

10 Gritos contra la Gordofobia és un llibre imprescindible per entendre que “grassa” no és un insult, un llibre per apoderar-nos i aprendre a estimar el nostre cos tal i com és.

 

El Placer

 

Autoria: Maria Hesse

Editorial: Lumen

Any: 2019

Sinopsi: 

Delicat i visceral, com el plaer que exalta: així és aquest llibre, el més íntim i personal de Maria Hesse. En aquest ens explica com va ser el seu camí cap al despertar sexual, un camí difícil, ple de culpabilitat, vergonya i desconeixement, que va superar gràcies a una insaciable curiositat i a l’exemple de dones que van saber explorar el misteri i el poder de la sensualitat, enfrontant-se als prejudicis de la seva època, donar un nom a lo que els hi mancava d’ell i il·luminar el camí del plaer per que altres el recorrin més lleugeres. Dones de carn i ossos o de ficció, com Lilith, Maria Magdalena, Safo, Eve Ensler, Colette, Anaïs Nin, Simone de Beauvoir, Anne Sexton, Mata Hari, Betty Dodson, Marilyn Monroe, Erika Lust i inclús Daenerys Targaryen: gràcies a elles Hesse ha dibuixat un mapa del plaer femeni per que ara ho expliquem totes.

 

 

Orelles de papallona

 

Autoria: Luisa Aguilar

Editorial: Kalandraka

Any: 2008

Sinopsi: 

Tenir les orelles de pàmpol, el cabell indomable, ser alt o baix, prim o grassonet… El tret més insignificant pot ser motiu de paròdia per als éssers humans. L’àlbum fa l’ullet a adults i infants per posar de manifest com en som d’estereotipats. Amb un pessic de sentit de l’humor i una salpebrada d’imaginació, qualsevol pot transformar en positiu allò que d’altres troben motiu d’escarni. De fet, ser diferents ens enriqueix; en canvi, riure’s de les diferències de l’altre, ens empobreix com a éssers humans.