Lectures recomanades del mes

Bifobia. Etnografía de la bisexualidad en el activismo LGTB

Bifobia. Etnografía de la bisexualidad en el activismo LGTB

Autoria: Ignacio Elpidio Domínguez Ruiz

Editorial: Egales

Any: 2017

Sinopsi:

Aquest llibre presenta el resultat d’un any d’investigació etnogràfica, pròpia de la antropologia, amb activistes bisexuals. L’Any de la Visibilitat Bisexual en la Diversitat, una iniciativa activista durant tot l’any 2016, va servir de context per a estudiar com d’enraigada i diversa pot ser la bifòbia fins en contexts de mobilització i discursos en els que s’esperaria una major igualtat. A través d’entrevistes i l’observació en diferents contexts -manifestacions, reunions, xerrades o discussions-, es presenta un estudi des de la perspectiva d’activistes bisexuals, de com viuen i combaten la bifòbia.

L’any que vaig traficar amb dones

Autoria: Antonio Salas

Editorial: Columna Edicions S.A

Any: 2004

Sinopsi:

Sento vertigen, fàstic, impotència, ràbia i frustració. Per un moment, se me’n va el cap i desitjo a la Loveth totes les malalties venèries existents perquè, almenys, pugui contagiar els fills de puta capaços d’anar-se’n al llit amb una nena de setze anys per trenta euros a la Casa de Campo i gaudir així d’una subtil forma de venjança. Aquella va ser la meva primera tempesta mental. A partir d’aquella nit, i a mesura que m’endinsava en les màfies de la prostitució, tota la meva personalitat i el meu esperit van ser estomacats una vegada i una altra, fins a pervertir-se i convertir-me en un individu ressentit i furiós. Estúpid de mi, en aquell moment no podia ni imaginar que, menys d’un any després, jo mateix seria capaç de negociar la compra de nenes indígenes de tretze anys per subhastar-ne la virginitat als meus suposats prostíbuls espanyols.»

Sí, Antonio Salas va tenir la sang freda d’asseure’s i regatejar per aquestes nenes, empassant-se la impotència i la còlera davant del fet que en el segle XXI sigui encara possible comprar i vendre persones per explotar-les sexualment. Però volia demostrar-ho.

La meva superfamília

Autoria: Raisson, Gwendoline ; Le Huche, Magali

Editorial: Flamboyant

Any: 2019

Sinopsi:

Les famílies contemporànies són… un embolic! Amb gran sentit de l’humor, Gwendoline Raisson i Magali Le Huche il·lustren el clàssic “cada família és un món” a través de la superfamília del Tomàs i des d’un punt de vista nou i actual. Trobem germanastres i germanes, cosins a l’altra banda del món o que encara no han sortit de l’ou, minitiets, un pare que va creixer amb dues mares, un Iaioesquí campió en totes les modalitats… En resum, una superfamília que creix a cada pàgina! És possible que en acabar la lectura seguim igual de confosos que al principi, però una cosa és ben segura: el nostre concepte de “família normal” haurà canviat. “La idea de família normal ha canviat. Descobreix-ho amb el Tomàs a través de les pestanyes que es despleguen, les finestres que s’obren i les pàgines que s’allarguen.