Campus La Tecnòloga

Sant Boi, ciutat feminista i compromesa amb la igualtat entre dones i homes vol posar de manifest la importància de la presència de les dones en el món de la ciència i la tecnologia així com la incorporació de la perspectiva de gènere a l’hora d’analitzar dades.

L’Ajuntament de Sant Boi, amb el suport del Consell Comarcal del Baix Llobregat, va organitzar el Campus La Tecnòloga, una iniciativa per reivindicar el paper de les nenes i les dones al món de la ciència i la tecnologia i visibilitzar i lluitar contra la bretxa digital de gènere.

Des del 25 d’abril al 8 de maig, infants i persones adultes van poder gaudir de més de 60 activitats i tallers en diferents espais de la ciutat.

Us deixem un petit vídeo que recull algunes de les activitats més destacades.

 

DATA VIZ CHALLENGE

Entre les activitats programades dins del Campus La Tecnòloga, destaquem el DataViz Challenge, un repte de visualitzacions de dades adreçat a la ciutadania, en categoria adulta i categoria juvenil, amb l’objectiu de visualitzar les escletxes pendents per la igualtat com a tecnòlogues i científiques utilitzant les dades obertes públiques.

L’acte de presentació dels projectes del Data ViZ Challenge La Tecnòloga, es va celebrar el 5 de maig de 2022 a Sant Boi de Llobregat i aquests van ser els projectes guanyadors.