Dia Mundial contra el Tràfic de Persones

Avui, 30 de juliol, es commemora a tot el món el Dia Mundial contra el Tràfic de Persones, una jornada per sensibilitzar als governs  envers la greu problemàtica de l’expansió d’aquest delicte a nivell mundial, així com per posar de manifest la importància d’escoltar a les víctimes d’aquesta xacra, les condicions de les quals ha empitjorat considerablement a causa de la pandèmia i les seves restriccions.

El tràfic de persones és una greu violació dels drets humans que afecta especialment a dones i infants amb fins d’explotació sexual. Pràcticament  tots els països del món estan afectats pel tràfic de persones, ja sigui com a país d’origen, trànsit o destí de les víctimes.

El Dia Mundial contra el Tràfic de Persones va ser proclamat per l’Assemblea General de les Nacions Unides en la resolució  A/RES/68/192.

 

Sant Boi contra el tràfic de persones

Sant Boi se suma a aquesta commemoració desplegant al balcó de l’Ajuntament la pancarta de la Xarxa de Municipis Lliures de Tracta de dones, nenes i nens destinats a la prostitució, xarxa de la qual forma part des de l’any 2016  Al vespre, s’il·luminarà la façana de color blau, color de la campanya ‘Cor blau’, que representa la tristesa de les víctimes i, al mateix temps, la insensibilitat d’aquelles persones que compren i venen altres éssers humans.

 

Recursos  (llibres, documentals, web grafia, etc.) sobre tracta i prostitució aquí.