Lectures recomanades del mes

Viaje al manicomio

 

 

Autoria: Kate Millett

Editorial: Seix Barral

Any: 2019

Sinopsi:

“Viaje al manicomio” és la poderosa i impactant història personal de la lluita de Kate Millett per mantenir el control de la seva vida després de ser diagnosticada com a maniac-depressiva. Després de dos breus internaments en centres psiquiàtrics, l’artista, escriptora i activista feminista comença a viure aterrada per la possibilitat de ser ingressada de nou.

Medio ambiente y salud. Mujeres y hombres en un mundo de nuevos riesgos

Autoria: Carme Valls-Llobet

Editorial: Cátedra

Any: 2018

Sinopsi: 

En l’actualitat, nombroses malalties i altres trastorns de la salut de les dones tenen una causa ambiental. Tot i que els homes també s’hi veuen afectats, creixen les evidències científiques que mostren que el cos de les dones és encara més vulnerable a la contaminació existent al medi domèstic i al laboral.

La contaminació ens pot arribar a través de moltes vies, principalment de l’aire, l’aigua, els aliments, els cosmètics, els camps electromagnètics, etc. En la línia de la preocupació feminista per la salut que inicia el Col·lectiu de Dones de Boston en l’últim terç de segle XX, la coneguda Carme Valls-Llobet proporciona valuosa informació científica i conclou cadascún dels capítols amb una sèrie de consells de prevenció que van des de les mesures individuals que podem adoptar a la nostra vida quotidiana fins a les polítiques públiques que s’haurien d’implementar.

Què em contes, Caputxeta?

 

 

Autoria: Jose Carlos Andrés

Editorial: Bromera

Any: 2019

Sinopsi: 

Caputxeta està farta de fer les coses com han de ser, perquè és la tradició. «Sempre igual, sempre el mateix. Però quan canviarà el conte?!», pensa, avorrida. Per això, un dia decideix canviar la capa roja per una de molts colors. Així, serà igual, però diferent. I el que és més important: serà ella mateixa. Perquè, a vegades, això és el més difícil de tot…