Lectures recomanades del mes

Mujeres que ya no sufren por amor

 

Autoria: Coral Herrera

Editorial: Catarata

Any: 2018

Sinopsi:

Què tal si desterrem, d’una vegada per totes, el príncep blau de les nostres vides, o més ben dit, dels nostres somnis? En aquest moment, dones de tot el món pateixen per amor somiant amb un model d’home que no existeix, amb una parella ideal com a taula de salvació. Gràcies a l’educació rebuda, a la societat, als contes de fades, al cinema de Hollywood, a l’herència religiosa, a un llarguíssim etcètera… han aconseguit tornar addictes a la droga de l’amor, al miracle romàntic, a la satisfacció d’aquella utopia individual. Tots aquests relats semblen innocents, però en realitat no ho són.

Eso no es amor

 

Autoria: Marina Marroquí

Editorial: Destino

Any: 2017

Sinopsi:

Contínuament, i gairebé des de que naixem, rebem missatges sobre l’amor que ajuden a crear mites falsos: que per a ser feliços hem de trobar la nostra mitja taronja, que els gelos són una mostra d’amor… Quan la realitat xoca contra aquests mites falsos es produeix una frustració que provoca infelicitat i que, en casos extrems, pot derivar en violència de gènere. En aquest llibre trobaràs una sèrie de reptes que t’ajudaran a reflexionar. A descobrir les teves pròpies respostes. Enfronta’t a ells sense por, atreveix-te a pensar a la teva manera. Perquè per a que la societat avanci necessitem joves que s’atreveixin a abraçar la realitat amb tota la seva complexitat.

Jo vaig amb mi

 

 

Autoria: Raquel Diaz Reguera

Editorial: Thule

Any: 2019

Sinopsi:

A una nena li agrada un nen, però el nen no es fixa en ella, no la mira. Què pot fer? Els seus amics li aconsellen de tot: que es tregui les cues, les ulleres, el somriure, les pigues, les ales, que no sigui tan xerraire. El nen per fi s’ha fixat en ella, però, amb tant treure’s coses, fins i tot han marxat els ocells del seu cap. I la nena se n’adona que ja no és ella i decideix recuperar les seves cues, les ulleres, el seu somriure, les seves pigues, les seves ales, les seves paraules..