Sant Boi compta amb un nou Servei d’Intervenció Especialitzada (SIE) en violència masclista

L’alcaldessa de Sant Boi, Lluïsa Moret, i el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya, Chakir el Homrani, han visitat aquest dimarts, dia 24 de novembre, a Sant Boi de Llobregat les instal·lacions del nou Servei d’Intervenció Especialitzada (SIE) en violència masclista.

Es tracta d’un recurs especialitzat d’abast comarcal que ofereix atenció integral durant el procés de recuperació i reparació a dones i noies que han patit o pateixen situacions de violència masclista, com també a les seves filles i fills a càrrec. El servei compta amb un equip de 9 professionals amb titolacions en psicologia, psicologia infantil, treball social, educació social i dret, per tal de poder oferir una atenció integral.

L’elecció de Sant Boi, per part de la Secretaria d’Igualtat, Migracions i Ciutadania de la Generalitat de Catalunya, com a seu d’aquest servei comarcal és un reconeixement a la trajectòria de la ciutat en les polítiques de lluita contra la violència masclista, que ha estat històricament pionera amb accions com la creació d’un circuit local d’atenció a les víctimes de violència (1999) o d’un servei d’atenció a infants víctimes de violència (2018).

El nou SIE de Sant Boi, el segon del Baix Llobregat, cobrirà principalment la zona Centre de la comarca (Sant Boi, Cornellà, Esplugues, Sant Joan Despí i Sant Just Desvern) i, juntament amb el SIE de Sant Feliu, donarà servei també a les zones Nord i Delta.