Lectures recomanades del mes

LGTBI claus bàsiques

 

 

 

Autoria:   Eugeni Rodriguez i Cristian Carrer

Editorial:  Sembra

Any:   2020

 

 

Sinopsi: 

Aquest llibre imprescindible amb coberta de Sonia Pulido, ens ofereix les claus bàsiques per a entendre, aprendre i actuar a favor dels drets i les llibertats de les persones LGTBI. En la primera part, l’històric activista i president de l’Observatori contra l’Homofobia de Catalunya, Eugeni Rodríguez, explica d’una manera resumida els episodis més destacats de la lluita d’aquest col·lectiu: des del cas d’Oscar Wilde, la persecució nazi, la revolta de Stonewall i la repressió franquista fins a les lluites recents a casa nostra. En la segona part, el psicoleg social i també activista Cristian Carrer aborda l’LGTBI-fòbia d’una manera teòrica i pràctica i ens ofereix eines valuoses per a prevenir-la, detectar-la i erradicar-la sobretot en l’àmbit escolar. A més, aquest llibre bàsic inclou veus com les de Gabriela Serra, Mar Cambrolle, Maria Pujol, Quim Roqueta, Tatiaba Casado, Toño Abad, Mar Garcia Puig, Jan Gómez i Fran Sánchez, que aporten una panoràmica de la diversitat del moviment. El resultat és un manual complet, pioner i summament didàctic que incorpora un glossari i recursos educatius, literaris i audiovisuals per a entendre la diversitat afectiva, sexual i de gènere.

Sigues tu mateix

 

 

 

Autoria:  Jessica Sanders

Editorial:  Bindi Books

Any:  2021

 

 

Sinopsi: 

Has sentit mai que has d’actuar d’una determinada manera o fer certes coses, només perquè ets un noi? Aquest llibre anima a nens i nois a ampliar el seu punt de vista sobre el que vol dir ser un noi, ajudant-los a sentir-se lliures i segurs per ser qui realment vulguin ser. * Després de l’èxit de _Estima el teu cos_, arriba aquesta magnífica reflexió sobre la masculinitat i els estereotips que s’imposa sovint als nens. Un tema de gran rellevància actual. * Aquest llibre encoratja als nens a acceptar-se tal com són, a gaudir d’allò que verdaderament els agrada alliberant-se de les imposicions socials i a voler trobar quin noi i quin home volen ser, lliures de convencionalismes.

El hombre que no deberiamos ser

 

 

Autoria: Octavio Salazar

Editorial:   Planeta

Any:   2018

 

 

 

Sinopsi:

Un manifest que pretén establir un nou contracte social entre homes i dones. Perquè és imprescindible construir un món més igualitari, més just, més incloent. I és imprescindible fer-ho ja.

«Aquest llibre no és un memorial de tots els greuges que els homes, com a subjectes privilegiats, hem comès al llarg de la història.

Aquest llibre no pretén fer una revenja amb l’home, sinó amb el patriarcat.

Aquest llibre mira al present i sobretot al futur.

Perquè el que pretén és col·locar-nos als homes davant del mirall perquè reflexionem sobretot allò que no hauríem de ser i per a indicar-nos l’itinerari a seguir per a construir-nos d’una altra manera.

Uns nous homes que fem possible a la fi una societat en la qual nosaltres deixem de ser els poderosos i elles les subordinades.»