Sexisme en els videojocs: a què juguen els nostres fills i filles?

La majoria dels principals videojocs consumits per adolescents i joves reprodueixen estereotips sexistes i difonen valors socialment atribuïts al gènere masculí, com el poder, la força, la valentia, el domini, l’honor, la venjança,
el desafiament, el menyspreu i l’orgull. Els personatges femenins de bona part dels jocs són plans, secundaris i es presenten com a criatures dèbils i hipersexualitzades que es poden rescatar o bé maltractar

En definitiva, perpetuen rols de gènere estereotipats, reforcen les creences de com ha de ser el homes i les dones, creences que  repercuteixen de manera negativa en les relacions afectives i sexuals.

Però el sexisme no només el trobem en els continguts dels videojocs, sinó també en la manca de referents d’empoderament femení en el sector. No només les desenvolupadores de videojcos pateixen discriminació (60% de bretxa digital, poc reconeixement, inestabilitat laboral, etc.), sinó que les jugadores també han de soportar el sexisme i l’assetjament en les partides multijugador o quan opinen en les xarxes socials, situació que moltes vegades les dissuadeix de continuar jugant.

L’Ajuntament de Sant Boi ha llançat avui la campanya ‘Videojocs Lliures de Sexisme’ amb l’objectiu de visibilitzar la discriminació de les dones en el món dels videojocs i conscienciar sobre l’impacte dels valors agressius i sexistes de molts dels videojocs en la infància i l’adolescència. 

La campanya, que durarà tot el mes de juliol, la podeu seguir a les nostres xarxes socials @igualtatstboi. Us podeu descarregar també la nostra guia sobre Videojocs no sexistes aquí.