15 Octubre, Dia Internacional del Dol Perinatal

Avui, 15 d’octubre, es commemora el Dia Internacional del Dol Gestacional i Perinatal, una jornada promoguda per associacions de mares, pares i famílies amb la finalitat de conscienciar sobre la mort perinatal, reconèixer el significat de la pèrdua d’un bebé  i disminuir l’estigma i tabú que, molt sovint, obliga a les famílies a viure el dol en silenci i sense l’atenció i el suport adequats.

Tot i que cada cop són més els hospitals que tenen programes d’atenció al dol perinatal, encara aquesta atenció és deficient i això té un impacte molt perjudicial en les dones, molt vulnerables davant la pèrdua del seu nadó o d’un embaràs de manera involuntària. No respectar els processos emocionals de les dones en aquests casos és violència obstètrica, que cal combatir amb la formació de les persones professionals de la salut.

Des del Centre de Recursos i Documentació de les Dones s’ha organitzat el taller ‘Dol perinatal‘ per reflexionar sobre  les vivències de les dones, el paper de les persones que acompanyen, la maternitat no permitida i la invisibilització d’aquest tipus de dol. El taller,  a càrrec  d’Helena González, psicòloga especialista en el tema ,  tindrà lloc el pròxim dilluns 24 d’octubre de 17.30 a 19.30 h a Can Jordana. Més informació i inscripcions a https://igualtatsantboi.cat/cursos/tot/dol-perinatal/

A més a més hem preparat un recull de recursos* per aprofundir més en aquesta temàtica que us podeu descarregar aquí.

 

*Els llibres recomanats els podeu trobar al nostre fons documental amb servei de préstec.