23S, Dia internacional contra l’explotació sexual

Avui, 23 de setembre, es commemora el Dia internacional contra l’explotació sexual i el tràfic de dones, nenes i nens, jornada instaurada per la Conferència Mundial de la Coalició Contra el Tràfic de Persones en coordinació amb la Conferència de Dones que va tenir lloc a Dhaka, Bangla Desh, al gener de 1999, per celebrar la promulgació de la Llei 9.143 el 23 de setembre de 1913 a l’Argentina, la primera norma legal al món contra la prostitució infantil.

Segons dades de l’ONU, el 96% de les víctimes de tràfic amb fins d’explotació sexual en el món són dones i nenes. La OIT quantifica en 4.8 milions de persones les víctimes de l’explotació sexual a tot el món, el 14% d’elles a Europa i Àsia Central.

Dades de l’INE revelen que el sexe de pagament representa el 0,35% del PIB de l’Estat Espanyol, és a dir, 4.100 milions d’euros, mentre que els càlculs de quantes dones són prostituïdes supera ja les 300.000, el 80% de les quals són migrades.

Sant Boi, que forma part de la Xarxa de Municipis Lliures de Tracta de dones, nenes i nens destinats a la prostitució, se suma a aquesta commemoració en rebuig del tràfic de dones, nenes i nens amb fins d’explotació sexual, una manifestació extrema  de la violència masclista.

Sense prostitució no hi ha tracta. No tractis amb la prostitució.  

Campanya ‘Las Mujeres no somos mercancía’

El Moviment Democràtic de les Dones (MDM), com a integrant de la Xarxa de Municipis Lliures de Tracta de dones, nenes i nens destinats a la prostitució (RMLT), ha posat en marxa la campanya ‘Las Mujeres no somos mercancía’ per una Llei de Tracta que penalitzi la demanda. La campanya, que durarà del 23 de setembre al 25 de novembre, està oberta a totes les persones i associacions que vulguin unir-se a aquesta petició de penalitzar la demanda de prostitució en la futura Llei de Tracta a Espanya.

Més informació aquí.