28 de maig, Dia Internacional d’Acció per a la Salut de les Dones

Avui es commemora el Dia Internacional d’Acció per a la Salut de les Dones, una jornada que té per objectiu posar damunt la taula la necessitat d’incorporar la perspectiva de gènere en la salut i qüestionar la ciència mèdica androcèntrica, basada en un model masculí.

L’origen d’aquesta commemoració es remunta a l’any 1987, quan en una reunió de la Xarxa Mundial de Dones pels Drets Reproductius que va tenir lloc a Costa Rica, la Xarxa de Salut de les Dones Llatinoamericanes i del Carib va proposar la creació d’aquesta jornada.

Des del Centre de Recursos i Documentació de les Dones, aquest any s’ha posat  el focus en la menopausa, una etapa de la vida molt estigmatizada per a les dones, i ha elaborat una guia amb recursos sobre aquesta temàtica que pots descarregar aquí.

Jornada de l’Esport Femení

En el marc d’aquesta diada, el divendres 31 de maig tindrà lloc la XI Jornada de l’Esport Femení, on nenes i adolescents d’entre 8 a 16 anys de Sant Boi podran practicar diferents  especialitats esportives:  voleibol, softbol, handbol, futbol, pentatló, bàsquet i rugbi. Es tracta d’una jornada organitzada per l’Ajuntament de Sant Boi i el FC Santboià amb el suport dels clubs esportius referents del municipi.

Amb aquesta jornada es vol reivindicar el paper de les nenes i les adolescents a l’esport i denunciar les discriminacions i violències que pateixen les dones en aquest àmbit.