30J, Dia Mundial contra el Tràfic de Persones

Avui es commemora el Dia Mundial contra el Tràfic de Persones, una jornada establerta per l’Assemblea General de l’ONU i  que té per objectiu conscienciar a les persones i governs  envers aquesta greu problemàtica arreu del món. Aquest any, el lema d’aquesta diada és  ‘Arribar a totes les víctimes del tràfic sense deixar ningú enrere’. 

Milions de persones a tot el món es veuen afectades per desplaçaments forçosos i també a desigualtats socieconòmiques que fan que siguin vulnerables al tràfic de persones. Aquelles persones que es troben en una situació administrativa irregular , que viuen en la pobresa, amb manca d’educació, atenció mèdica o treball, així com aquelles que provenen de comunitats marginades, són el punt de mira d’aquestes màfies criminals. Calen mesures nacionals, especialment dels països desenvolupats, per lluitar contra aquesta xacra social.

Sant Boi se suma a aquesta commemoració desplegant al balcó de l’Ajuntament la pancarta de la Xarxa de Municipis Lliures de Tracta de dones, nenes i nens destinats a la prostitució, xarxa de la qual forma part des de l’any 2016  Al vespre, s’il·luminarà la façana de color blau, color de la campanya ‘Cor blau’, que representa la tristesa de les víctimes i, al mateix temps, la insensibilitat d’aquelles persones que compren i venen altres éssers humans.