Campanya ‘Espai lliure de violències masclistes i lgtbifòbies’

L’Ajuntament de Sant Boi de Llobregat ha llançat una campanya de sensibiltizació en contra de les violències masclistes i lgtbifòbies als espais esportius del nostre municipi. 

Els objectius de la campanya són:

  • Sensibilitzar la ciutadania envers els drets de totes les persones a gaudir d’una pràctica esportiu lliure de sexisme i de violències masclistes i lgtbifòbies
  • Fomentar valors d’igualtat i no violència l’esport
  • Promoure la tolerància zero envers les violències masclistes i lgtbifòbies

La campanya estarà present a les diferents entitats i instal.lacions esportives del nostre municipi, on les persones que fan ús d’aquestes instal·lacions trobaran cartells amb el lema ‘Espai lliure de violències masclistes i lgtbifòbies’, fent visible així el rebuig col·lectiu contra aquestes tipus de violències. 

Sant Boi contra les violències masclistes a l’àmbit esportiu

Aquesta campanya s’engloba dins de les actuacions que ja s’estan portant a terme des del consistori per a promoure la creació de protocols específics contra l’assetjament sexual per part de les entitats esportives del municipi.

L’any 2021, l’Ajuntament de Sant Boi va llançar la campanya #FemEquipContraLesViolències, per donar visibilitat a les violències sexuals als esports que pateixen moltes dones i noies. El contacte físic sense consentiment, els comentaris sexuals sobre el cos, els insults sexistes… són algunes de les conductes d’assetjament sexual que, tot i no estar tipificades al codi penal, sí es van voler visibilitzar amb aquesta campanya ja que constitueixen una forma més de violència masclista. 

Podeu veure el vídeo de la campanya aquí.