Dia de les Dones i les Nenes en la Ciència

Avui, 11 de febrer,  es commemora el Dia Internacional de les Dones i les Nenes en la Ciència, una jornada que té per objectiu promoure la participació plena i en condicions d’igualtat de les dones i les nenes en l’educació, la capacitació, l’ocupació i els processos d’adopció de decisions en la ciència, i eliminar tota mena de discriminació. 

La bretxa de gènere en els sectors de la ciència, la tecnologia, l’enginyeria i les matemàtiques (STEM) persisteix a tot el món. D’acord amb un estudi realitzat a 14 països, la probabilitat que les estudiants dones acabin una llicenciatura, un mestratge o un doctorat en alguna matèria relacionada amb la ciència és del 18%, 8% i 2%, respectivament, mentre que la probabilitat per als estudiants homes és del 37%, 18% i 6%.

Commemoració de la diada a Sant Boi

L’Ajuntament organitza, en el marc d’aquesta diada, l’obra de teatre ‘Ada Lovelace i el silici. La màgia de les matemàtiques’, que tindrà lloc el 16 de febrer a les 18h al teatre de Cal Ninyo (c. Joan Bardina, 44). Es tracta d’un espectacle familiar on els més petits i petites podran conèixer la vida d’aquesta matemàtica, creadora del primer algoritme informàtic de la història.

 

Actualment, entrades exhaurides.