Dia Internacional de les Dones i les Nenes a la Ciència

El dia 11 de febrer de 2016, per primera vegada al món, es va celebrar el Dia Internacional de les Dones i les Nenes a la Ciència, efemèride que va ser impulsada per les iniciatives de l’Organització de les Nacions Unides per a l’Educació, la Ciència i la Cultura (Unesco), l’ONU-Dones i altres organitzacions.

L’objectiu és recordar i reconèixer cada any les aportacions de les dones científiques i promoure les vocacions de les nenes que, malgrat els avenços en els últims anys continuen sense normalitzar-se. La bretxa de gènere persisteix, tant pel que fa al nombre de persones dedicades a la recerca (segons la Unesco, només un 28% són dones) com a la diferència de sous (a les universitats espanyoles els salaris de les dones científiques són un 10% més baixos que els dels homes). Per aquest motiu, encara hem de dedicar un dia l’any a visibilitzar la necessitat d’accions i polítiques públiques per lluitar contra aquesta bretxa.

Des de l’Ajuntament de Sant Boi es continua treballant per visibilitzar les desigualtats que encara existeixen, tan avui com la resta de dies de l’any. Per això ha organitzat La Tecnòloga, un programa replet de propostes sobre ciència i tecnologia per a les santboianes, com ara exposicions, teatre, tallers i xerrades per a tots els públics.

Trobaràs tota la informació a la web latecnologa.cat