Dia Internacional de Tolerància Zero amb la Mutilació Genital Femenina

Avui, 6 de febrer, es commemora el Dia Internacional de Tolerància Zero amb la Mutilació Genital Femenina, un dia clau per conscienciar i mobilitzar la societat envers la importància que l’educació i el treball comunitari tenen per protegir les nenes d’aquesta pràctica.

La mutilació genital femenina (MGF) és una pràctica que implica l’alteració o lesió dels genitals femenins per motius no mèdics i que internacionalment és reconeguda com una violació greu dels drets humans, la salut i la integritat de les dones i les nenes.

Pot causar complicacions de salut a curt i llarg termini, inclòs dolor crònic, infeccions, sagnats, major risc de transmissió de VIH, ansietat i depressió, complicacions durant el part, infecunditat i, en el pitjor dels casos, la mort.

Al 2020, la pandèmia de COVID-19 ha afectat de manera negativa i desproporcionada a les nenes i les dones, el que ha donat lloc a una pandèmia a l’ombra que entorpeix la consecució de la meta 5.3 de l’ODS sobre l’eliminació de totes les pràctiques nocives, inclosa la mutilació genital femenina. El Fons de Població estima que a causa de les interrupcions en els programes de prevenció relacionades amb la pandèmia podrien derivar al llarg de la pròxima dècada en 2 milions de casos de mutilació genital femenina que, d’una altra manera, es podrien haver evitat.

Més informació aquí.