Dia internacional per l’eliminació de la violència envers les dones

Avui 25 de novembre, Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones, alcem la veu contra les violències masclistes.

Alcem la veu per denunciar les violències que s’exerceixen en tot el món sobre les dones pel sol fet de ser-ho i reclamar polítiques en tots els països per a la seva eradicació. Les violències masclistes, que es produeixen en tots els espais de la vida pública i privada de les dones i es manifesten de formes diverses, són la màxima representació de discriminació cap a les dones.

La convocatòria d’aquesta jornada fou iniciada pel moviment feminista llatinoamericà l’any 1981 en commemoració de la data en què foren brutalment assassinades les activistes polítiques i germanes Mirabal l’any 1960 per ordres del dictador Rafael Trujillo a la República Dominicana.

L’any 1999, aquesta jornada de reivindicació fou assumida per l’Assemblea General de les Nacions Unides convidant a governs, organitzacions internacionals i no governamentals a la reflexió i a la realització d’ activitats de sensibilització.

A l’Ajuntament seguirem treballant per la prevenció, atenció i per a la recuperació de les dones que són i han estat víctimes de les violències masclistes, així com dels seus infants, a través del Servei d’Informació i Atenció a les Dones i del Servei d’atenció a infants víctimes de violència masclista.

Si necessiteu saber què fer en cas de violència masclista, podeu descarregar-vos les guies (disponibles en diversos idiomes).