Dia Mundial contra el tràfic de persones

Avui, 30 de juliol, es commemora el Dia Mundial contra el tràfic de persones, amb l’objectiu de conscienciar a les persones, i també als governs, sobre la greu problemàtica que ha suposat l’expansió d’aquest delicte a nivell mundial i sobre la situació de les víctimes.

Tots els països del món es veuen afectats pel tràfic de persones, ja sigui com a país d’origen, trànsit o destí de les víctimes. Aquest any, l’Oficina de Nacions Unides Contra la Droga i el Delicte (ONUDD) ha posat al centre del Dia Mundial als infants i joves.

Segons el seu últim informe, els infants representen gairebé un terç de totes les víctimes de tràfic de persones en tot el món. A més, les dones i nenes representen el 71% d’aquestes víctimes, una manifestació més del sistema patriarcal imperant i  de les violències masclistes.

Sant Boi se suma a aquesta commemoració desplegant al balcó de l’Ajuntament la pancarta de la Xarxa de Municipis Lliures de Tracta de dones, nenes i nens destinats a la prostitució, xarxa de la qual forma part des de l’any 2016 i n’és coordinadora, a nivell de Catalunya, l’alcaldessa Lluïsa Moret.

Podeu trobar un recull de recursos sobre la temàtica aquí.

CAMPANYA ‘SENSE PROSTITUCIÓ NO HI HA TRACTA’

L’Ajuntament de Sant Boi s’ha sumat a la campanya del Moviment Democràtic de Dones de Catalunya amb el lema ‘Sense prostitució no hi ha tracta. No tractis amb la prostitució’.  L’alcaldessa, Lluïsa Moret, i la regidora d’Igualtat de gènere i Feminisme, Sensi Domínguez, han volgut sumar-se a la campanya amb aquest vídeo: