Dia Mundial contra la Tracta de Persones

Avui, 30 de juliol, es commemora el Dia Mundial contra la Tracta de Persones, una jornada decretada l’any 2013 per l’Assamblea General de l’ONU amb la intenció de conscienciar les persones, i sobretot els governs, envers la greu problemàtica de l’expansió d’aquest delicte a nivell mundial.

Tots els països del món pateixen la tracta de persones, i cada cop són més els que detecten víctimes i denuncien als traficants d’aquestes màfies.

La campanya d’aquest any situa les víctimes de la tracta en el centre i posa de relleu la importància d’escoltar i aprendre de les persones supervivents. Les seves experiències són fonamentals a l’hora d’establir mesures concretes i eficaces per prevenir el delicte, identificar i rescatar les víctimes i recolzar-les en el seu procés de rehabilitació.

Sabies què…?

  • L’any 2018 va haver al voltant de 50.000 víctimes de tracta i 148 països van denunciar la seva existència.
  • El 50% de les víctimes van ser objecte de tracta amb fins d’explotació sexual, i el 38% van ser explotades per a realitzar treballs forçosos.
  • Les dones continuen sent les principals víctimes: representen el 46% i les nenes el 19% de totes les víctimes de tracta.
  • A nivell mundial, 1 de cada 3 víctimes detectades és un infant.
  • La proporció de nens i nenes entre les víctimes detectades s’ha triplicat en els últims 15 anys.

 

Sant Boi contra la tracta de persones

Sant Boi se suma a aquesta commemoració desplegant al balcó de l’Ajuntament la pancarta de la Xarxa de Municipis Lliures de Tracta de dones, nenes i nens destinats a la prostitució, xarxa de la qual forma part des de l’any 2016 i n’és coordinadora, a nivell de Catalunya, l’alcaldessa Lluïsa Moret. Al vespre, s’il·luminarà la façana de color blau, color de la campanya ‘Cor blau’, que representa la tristesa de les víctimes i, al mateix temps, la insensibilitat d’aquelles persones que compren i venen altres éssers humans.

Des del Centre de Recursos i Documentació de les Dones s’ha elaborat un document amb recursos (llibres, documentals, webgrafia, etc.) sobre tracta i prostitució. El podeu descarregar aquí.

 

Què ha passat amb la tracta de persones durant el context Covid-19?