DIA MUNDIAL DEL DOL PERINATAL

Avui és el Dia Mundial del Dol Gestacional, Perinatal i Neonatal, una jornada amb la que es vol visibilitzar a nivell mundial la importància d’acompanyar a les famílies que han patit la mort del seu nadó durant el període de gestació o després del naixement.  També pretén conscienciar sobre la necessitat de la formació i preparació de les persones professionals de la salut per poder atendre adequadament a aquestes famílies.

La pèrdua d’un nadó, ja sigui durant l’embaràs, al part o pocs dies després del naixement, és una de les experiències més traumàtiques que es poden viure. Quan es pateix aquest tràngol, l’impacte és sens dubte duríssim i a més, moltes vegades queda silenciat, ja que continua essent un tabú social.

Conscient d’aquest fet, l’Ajuntament de Sant Boi inaugura avui el Jardí Mare Lluna, un espai al dol perinatal condicionat al Cementiri Municipal , amb la doble voluntat de donar suport emocional a les mares i els pares que viuen aquesta situació i de retre un homenatge als nadons que ja no hi són.  Serà un espai íntim de recolliment,reflexió, suport i confort on les famílies podran recordar els seus fills o
les seves filles.

Més informació al Viure Sant Boi.