En escena. Mirades plurals de les sexualitats a la cultura audiovisual

L’Observatori de les dones als mitjans de comunicació presenta el projecte ‘En escena. Mirades plurals sobre la representació de les sexualitats a la cultura audiovisual’, un projecte desenvolupat durant aquest any 2023 en alguns municipis que en formen part de l’observatori, entre ells, Sant Boi.

A través d’un procés participatiu, adolescents del Consell Local d’Adolescència (CLA) del nostre municipi han analitzat la representació de les sexualitats a la cultura audiovisual amb la finalitat de superar la cosificació dels cossos femenins i ampliar els imaginaris sobre els plaers de les noies i les dones, contrarestant la mirada androcèntrica en el consum visual.

Amb aquest projecte es vol donar continuïtat a la tasca que es va emprendre el 2022 amb l’exposició itinerant ‘En escena. Mirades femenines sobre la representació de les sexualitats a la cultura audiovisual’.Tots els resultats els podeu trobar a la web creada per a aquest projecte.

Compartim aquí les dues càpsules realitzades per adolescents del CLA , ‘De coses a cossos‘, que reflexiona sobre la diversitat de cossos, i ‘Entre Dones‘, que fa una reflexió sobre la representativitat de les dones lesbianes al món audiovisual.