La Tecnòloga, el primer campus de ciència i tecnologia per trencar la bretxa de gènere

L’Ajuntament de Sant Boi presenta la primera edició de La Tecnòloga. Campus de Ciència i Tecnologia. Es tracta d’una iniciativa que reivindica el paper de les nenes i les dones en el món de la ciència i la tecnologia i que té com a objectiu visibilitzar les desigualtats i contribuir a revertir les bretxes salarials i d’accés, especialment rellevants en els entorns tecnològics. Això es tradueix en una graella de més de 60 activitats per a públic infantil, familiar, jove i adult en diversos llocs emblemàtics de la ciutat, que tindrà lloc entre el 25 d’abril i el 8 de maig.

El dilluns 25 d’abril a les 19 h a Cal Ninyo tindrà lloc l’acte d’inauguració on assistirà l’alcaldessa del municipi, Lluïsa Moret Sabidó, i les professionals i expertes vinculades al projecte.

Col·lectius i comitè, les expertes implicades

Young it Girls, Iniciativa OpenData i Les Luciferasses són alguns dels col·lectius que participen en les activitats de La Tecnòloga, ja sigui als tallers, xerrades, exposicions o altres  trobades lúdiques que tindran lloc durant dues setmanes. A més, La Tecnòloga compta amb un comitè d’expertes que guia, assessora i participa al Campus, com la Karina Gibert, enginyera i doctora en informàtica i directora del centre de recerca Intelligent Data Science and Artificial Intelligence de la Universitat Politècnica de Catalunya, la Núria Salán, professora de metal·lúrgia i presidenta de la Societat Catalana de Tecnologia, la Josefina García, física i directora de l’Institut Marianao, la Pat González, publicitària i fundadora  de CEA de Sensitive Cities, l’Eva Roca, economista i Talent Acquisition Manager Sur D’Europa Schneider Electric i la Lourdes Muñoz, enginyera i fundadora d’Iniciativa Barcelona Open Data.

 

DataViz, un dels plats forts de La Tecnòloga

Organitzar un esdeveniment innovador basat en dades, implica un ús pràctic de la tecnologia per abordar el principal objectiu de La Tecnòloga: fer efectiva la igualtat de les dones en l’àmbit digital. És per aquest motiu que sorgeix Data VizChallenge un repte que anima a la ciutadania a participar en la visualització de dades per informar sobre la realitat de les escletxes digitals de gènere i sobre la situació de desigualtat actual en la ciència i la tecnologia. En aquest concurs ciutadà, poden participar grups on la meitat de membres siguin dones i poden guanyar dispositius electrònics, com mòbils i tauletes,  i participar en una exposició col·lectiva. Les propostes de les participants, així com el lliurament de premis, es podran veure el dijous 5 de maig al Centre de Serveis en una exposició col·lectiva.

Les santboianes també són tecnòlogues! I amb aquest Campus ho afirmem i ho reivindiquem!

Totes la programaciói i inscripcions a les activitats a latecnologa.cat