Lectures recomanades del mes

Ni princeses ni pirates. Per educar nenes i nens en llibertat

Ni princeses ni pirates

Autoria: Núria Solsona Pairó

Editorial: Eumo

Any: 2016

Sinopsi:

«Tenir una filla o tenir un fill són fets equivalents: no sabem del cert com seran ni l’una ni l’altre. Haurem d’intentar no limitar-los, no imposar una manera de fer que impedeixi el seu ple desenvolupament. Sigui nen o nena, ha de tenir al seu abast totes les possibilitats que li ha donat la natura.

I com que no podrem evitar que els arribin missatges sexistes, els hem d’ensenyar a tenir arguments per compensar-ho.

Amb l’ajut d’aquest llibre podreu anar descobrint com educar unes nenes i uns nens més lliures i més feliços, sense les traves del passat i amb totes les portes obertes perquè construeixin la meravellosa vida que tenen al seu davant.»

Ni putas ni sumisas

Autoria: Fadela Amara

Editorial: Cátedra

Any: 2018

Sinopsi:

‘Ni putes ni submises’ va ser l’eslògan, voluntàriament provocador, amb el que un grup de noies de barris obrers va llançar un manifest denunciant el masclisme i la violència masculina. El detonant va ser l’assassinat de Sohane, una jove de divuit anys que va ser cremada viva a Cité Balzac. Bella i insubmisa, Sohane, filla de la immigració, havia pagat amb la seva vida la negativa a plegar-se a les normes de funcionament del barri. Però aquest llibre, clar i sintètic, no és sols la història d’un moviment que ha tingut gran repercussió a França i que entre altres coses ha contribuït efectivament a la promulgació de l’anomenada ‘llei del vel’, sinó que parla també d’immigració, dones musulmanes, del feminisme institucionalitzat i de l’universalisme, de la laïcitat a l’escola, dels barris com a guetos, del moviment obrer i la manca de feina… És a dir, de qüestions que no sols afecten a les noies dels barris obrers, sinó a totes les dones franceses i d’un fenomen que tard o d’hora succeirà també a Espanya i Europa.

El poder dels nois

Autoria: Ritxar Bacete

Editorial: Estrella Polar

Any: 2019

Sinopsi:

Els nens necessiten créixer lliures dels estereotips i condicionants que els fan menys feliços i capaços. Hem d’ampliar-los les possibilitats de ser i estar al món; crear una nova masculinitat, positiva i diversa, que porti els nens a estar connectats amb el seu cos i, sobretot, amb les seves emocions, que és on radica la seva veritable força interior.

Aquest és el llibre que els nens necessiten per ser ells mateixos.