Lectures recomanades del mes

Lola Vendetta y los hombres

 

Autoria: Raquel Riba Rossy

Editorial: Lumen

Any: 2019

Sinopsi:

Lola Vendetta s’apropa a la seva vida d’adulta i ha de triar entre totes les formes que té d’afrontar el món i ¿l’amor?

De petita només va veure homes valents, aleccionats, violents o amb ànims de salvar-la, però si alguna cosa en sap, és que no necessita que ningú la rescati.

Ara te davant seu un ventall divers d’homes, i molts d’ells, per tal de sobreviure en societat, semblen haver-se negat gran part de si mateixos: la vulnerabilitat. la identitat sexual, les emocions i la por… Pot ser ha arribat el moment de guardar la catana i intentar compendre’s.

Amb el seu esperit, Lola Vendetta afronta una nova aventura, per que no pot haver un nou feminisme sense una nova masculinitat.

Amor sostenible

 

 

 

Autoria: Marisol Rojas Fernandez

Editorial: Versos y reversos

Any: 2019

Sinopsi: 

En el llibre Amor Sostenible, la psicòloga Marisol Rojas, es proposa desemmascarar i transformar l’herència rebuda i per a això ens planteja un nou model de relació de parella que deixa enrere els tòpics de gènere, així com la mitologia romántica, i crea les bases d’un nou paradigma de l’amor basat en el respecte, la igualtat i la llibertat sense vincles tòxics ni ideals inassumibles. Un model, en definitiva, que promou una metamorfosi individual i col·lectiva en la que el principal agent de canvi és l’expressió directa d’un amor natural i sense aditius.

Dones de ciència: 50 pioneres valentes que van canviar el món

 

Autoria: Rachel Ignotofsky

Editorial: Estrella Polar

Any: 2018

Sinopsi: 

Entre les pioneres que hi apareixen, podem trobar figures tan conegudes com Marie Curie i Jane Goodall, i d’altres no tan conegudes, com Rachel Carson, que ja a principis del segle XX va advertir sobre els efectes nocius dels pesticides en el medi ambient i de la creixent contaminació.

Aquesta col·lecció d’històries apassionants també inclou infografies sobre temes rellevants en camps relatius a la ciència i un glossari científic il·lustrat.