Lectures recomanades del mes

Dones Valentes

 

 

Autoria: Txell Freixas Torras

Editorial: Ara Llibres

Any: 2020

Sinopsi:

A l’Orient Mitjà hi ha una revolució en marxa, persistent i determinada com cap altra a la regió: comença just quan neix una nena, i continua en la seva infantesa, joventut, plenitud i vellesa. És la revolució de les dones. La seva és una lluita sense treva ni final contra el patriarcat secular que domina la política, la cultura i la societat. La mirada de la periodista Txell Feixas, corresponsal de TV3 a l’Orient Mitjà, és sensible a les històries de les dones valentes i anònimes que potser no troben espai als informatius, però que commouen, empoderen i expliquen millor que cap altra notícia els canvis que vindran i que fa temps que truquen a la porta dels països àrabs.

Feminismo 4.0 La cuarta ola

Autoria: Nuria Varela

Editorial: Ediciones B

Any: 2019

Sinopsi: 

En aquest llibre, Varela realitza un anàlisi rigorós de les últimes teories, movilitzacions i propostes del moviment polític i social que, amb els seus encerts i contradiccions, esta posant de relleu la desigualtat estructural de la societat.

Polítiques de la identitat, postfeminisme, feminismes postcolonials, teoría queer, transfeminisme, interseccionalitat, biopolítica i ciberfeminisme son només alguns dels conceptes que es tracten en aquest nou llibre, indispensable per entendre el moment crucial en que ens trobem.

Construccions identitàries

Work in progress

Autoria: Mar C. Llop

Editorial: Bellaterra

Any: 2017

Sinopsi: 

Construccions identitàries. Work in progress recull l’experiència de molta gent que, com la mateixa autora, la fotògrafa Mar C. Llop, decideix emprendre el camí cap a la vivència trans*. El projecte captura els processos corporals que experimenta la gent transgènere, mostra persones i famílies implicades, i també el secret que moltes vegades acompanya el cross-dressing o transvestisme. Un projecte que, des de dins de la comunitat trans*, amb respecte i creativitat, recull instantànies de cossos, però també textos sobre els pensaments i els sentiments de més d’una setantena de persones. El llibre s’articula al voltant de quatre capítols: «Conceptes», «Persones», «Vincles» i «EnTrànsit». Camins per a tots els gustos, cap recepta única per a ningú, però, això sí, molts referents positius.