Lectures recomanades del mes

Córrer sense por

 

 

Autoria: Giuseppe Catozzella

Editorial: Sembra

Any: 2014

Sinopsi: 

Basada en fets reals, Córrer sense por és una novel·la que narra amb una sensibilitat brillant la lluita d’una jove somali per obrir-se camí entre la violència, la pobresa i la falta d’oportunitats per a les dones. Una història commovedora i plena d’humanitat que ens colpeja amb la tràgica odissea que cada any realitzen milers de persones des de les ferides de l’Àfrica fins al miratge europeu.

LGTBI para principiantes

 

 

Autoria: Daniel Valero Trigrillo

Editorial: Mueve tu lengua

Any: 2019

Sinopsi: 

“Si no formes part del col·lectiu LGTB, pot ser hi ha bastants preguntes sobre nosaltres que sempre t’has fet i que mai has entès del tot. I de fet, si formes part del col·lectiu, també. Al cap i a la fi, ningú t’ensenya a formar part d’ell. Per això, aquest llibre esta escrit en forma de preguntes i respostes. 100 preguntes i respostes, algunes que, pot ser, sempre t’havies fet i d’altres que no t’havies plantejat fins ara, amb les que entrar al món LGTB.”

1, 2, 3, 4… historietes diverses

 

 

 

Autoria: Susanna Martín

Editorial: Bellaterra

Any: 2011

Sinopsi: 

Aquesta obra sorgeix de la reflexió i del debat del GAG a l observar que avui dia encara perduren l homofòbia i la transfòbia: formes de discriminació per l opció sexual o per la identitat de gènere. Volem recordar que en molts països aquests comportaments encara són castigats amb presó, tortura i pena de mort. I en la nostra societat moltes persones del col lectiu LGTB (Lesbianes, Gais, Transsexuals i Bisexuals) continuen marxant dels pobles o de les petites ciutats per viure en d altres de més grans on l anonimat els permet expressar-se com realment són. Encara es poden sofrir acomiadaments laborals o, com en el cas de la transsexualitat, pot resultar molt difícil accedir a un lloc de treball, a la qual cosa cal afegir el rebuig familiar que suposa en molts casos. Aquest còmic és una eina bàsica pensada per als adolescents, que pretén contribuir a eliminar l homofòbia i la transfòbia i al mateix temps reivindicar un món més respectuós i inclusiu, en el qual per fi puguem arribar a la igualtat social per a tothom.