Lectures recomanades del mes

El vientre vacío

Autoria: Noemí López Trujillo

Editorial: Capitán Swing

Any: 2019

Sinopsi: 

La capacitat de predir com seran les nostres vides no existeix per que la precarietat ha dinamitat la possibilitat de visualitzar el nostre futur. Les dinàmiques s’han configurat per que tot duri poc: compra el que soparas avui, ja veurem què menges demà; pot ser en un mes no tinguis feina; recorda que en un any acaba el lloguer del teu pis. La incertesa que ha generat la crisi ha fet moure no només les nostres expectatives, sino també les nostres seguretats més primitives, aquelles que vaig pensar que sempre es mantindrien inclús quan no vaig tenir res material a què aferrar-me: un fill, per exemple.

Resistencia Bisexual

Autoria: Elisa Coll

Editorial: UHF

Any: 2021

Sinopsi: 

L’escriptura d’Elisa Coll recorre a la investigació i les visceres per proposar-nos una aproximació, personal i política, a la bisexualitat com a identitat en constant disidència, més enllà del desig i en oberta resistència a la violència estructural. La bisexualitat es transforma, així, en punt de trobada, en un lloc de celebració, en un espai habitable.

Pippi Calcesllargues

Autoria: Astrid Lindgren

Editorial: Kokinos

Any: 2020

Sinopsi: 

La Pippi Calcesllargues és coneguda i estimada a tot el món. Al llarg de diverses generacions, nens i grans s’han sentit captivats pel seu esperit independent, imaginatiu, generós i divertit.

Aquest volum, en format àlbum, pretén introduir, recrear i apropar, als més petits, l’extraordinari personatge de la Pippi Calcesllargues, la nena més forta del món.

L’Astrid Lindgren (1907-2002) va escriure alguns dels llibres infantils més memorables i la seva obra ha estat traduïda a més de vuitanta idiomes, des de l’àrab al zulú.

L’Ingrid Vang Nyman (1916-1959) va il·lustrar nombroses obres de l’Astrid Lindgren i va ser la primera a dibuixar la Pippi.