Lectures recomanades del mes

La Venus que rompió el espejo

 

 

Autoria: Miren Jaurne

Editorial: Zenith

Any: 2019

 

 

Sinopsi: 

Tots i totes hem tingut un sobrenom, a totes ens han dit grassa, orelluda, moc, nan; però quan deixen aquestes paraules de ser apel·latius afectuosos per a convertir-se en armes llancívoles? En quin moment fan que canviem la visió del nostre propi cos i la forma de relacionar-nos amb el món?

Avui, Miren fa la vista enrere i recorda els seus moments més foscos per a demostrar-nos que jutjar-nos només pel nostre cos, o donar el poder a altres per a fer-ho, no és una alternativa. Que no ens hem d’avergonyir i que un “que us fotin” a temps, pot salvar-nos de caure en una espiral d’autodestrucció. Perquè la que avui escriu és una dona que no tan sols ha superat les seves pors, sinó que a més s’ha sumat sense dubtes a la lluita contra l’assetjament.

Feminismo terapéutico                         

 

 

Autoria: María Fornet

Editorial: BOOKS4POCKET

Any: 2021

 

 

Sinopsi:

La Maria Fornet integra la psicologia i la perspectiva de gènere en un empoderador recorregut pel vessant més guaridor del feminisme. Una obra que ens convida a expressar una versió més autèntica i lliure de nosaltres mateixes.
Reflexiona sobre els grans temes del feminisme: la identitat, la importància del llenguatge, el jou de la bellesa o el mite de l’amor romàntic, entre d’altres. Cada vegada més, les dones alcen la veu per reivindicar-se en una societat que les oprimeix, les expulsa de l’espai públic i els hi dicta una sèrie de gustos i comportaments.
En aquest context, la psicòloga i escriptora Maria Fornet, especialitzada en coaching amb perspectiva de gènere, proposa unificar feminisme i psicologia per ajudar a les dones a trobar el seu lloc al món.
Per l’autora, la problemàtica femenina és especial com a conseqüència directa de l’encotillament al qual estan sotmeses les dones i de les expectatives que grava en elles l’educació. Cap intervenció psicològica, afirma, pot resoldre-la si no adopta una mirada de gènere. El feminisme és guaridor. “Feminisme terapèutic” pretén reconèixer la desigualtat i treballar diferents tècniques perquè les dones trobin el seu propi lloc. Un viatge empoderador que combina autodescobriment, creativitat, narrativa i grans figures femenines per a reflexionar, gaudir i transformar la pròpia vida.

La diversitat és divertida

 

 

 

Autoria: Laura Arcarons Martí i Carlota Coll Gutiérrez

Editorial: Pol·len Edicions

Any: 2020

 

Sinopsi: 

La diversitat és divertida és un conte per llegir i jugar, acompanyat d’una proposta de dinamització i una guia terminològica.

La diversitat és una de les principals característiques de l’ésser humà i la seva sexualitat, i és l’ingredient necessari per acompanyar la construcció de la identitat de les criatures des de l’escolta, el joc, l’experimentació i el descobriment, entenent-la sempre com a quelcom canviant.
Conèixer la identitat d’una persona només es pot fer a partir del seu propi relat. El conte que tens a les mans és un material interactiu per jugar amb la diversitat, principalment en relació amb la genitalitat, la identitat i l’expressió de gènere. Trobareu 9 personatges que es poden combinar per crear-ne 729 de nous. A més a més, el llibre també conté una pàgina on la criatura es pot dibuixar i descriure’s a si mateixa.