Lectures recomanades del mes

Dueña de mi amor

 

 

Autoria: Coral Herrera

Editorial: LOS LIBROS DE LA CATARATA

Any: 2020

 

Sinopsi: 

Després de la revolució sexual, arriba la revolució amorosa: les dones que volem deixar de patir per amor estem treballant per desenganxar-nos d’una de les drogues més potents i per evitar que més dones es converteixin també en yonkis de l’amor i sucumbeixin a la gran estafa romàntica. No podem deixar soles a les nenes i les adolescents mentre les bombardegen amb contes de princeses i pel·lícules amb final feliç. Les hem de preparar perquè no vagin despullades a la guerra mundial contra les dones, creien ingènuament en els mites que ens posen de genolls. La Coral Herrera ens convida a aixecar-nos, a treure-li l’arc i les fletxes a Cupido, a destronar als reis que ens volen de genolls i a alliberar-nos de les trampes del romanticisme.

Ibamos a ser reinas

 

 

Autoria: Nuria Varela

Editorial: S.A Edicions B

Any: 2008

 

Sinopsi:

Íbamos a ser reinas proposa un recorregut per l’espinós tema de la violència de gènere: revisa els mites que circulen sobre la violència contra les dones, parla de la por, del sexe, de les relacions desiguals de poder que regeixen en moltes parelles i aborda el maltractament en les seves dimensions psicològica, judicial, social i familiar. També al·ludeix a la llibertat i al dret a una vida digna i presenta una guia de recursos socials a l’abast de totes les persones que els puguin necessitar.

La mama s’en va a l’antàrtida

 

 

Autoria: Anna Cabré Albós, Maria Tolosa Sisteré

Editorial: Zahori

Any: 2020

Sinopsi: 

Aquest llibre narra l’expedició Homeward Bound a l’Antàrtida, en la que 100 dones viatgen al pol sud per lluitar a favor d’un planeta més sostenible i, a la vegada, reclamar més lideratge femení per debatre sobre la interacció amb el nostre planeta.

L’Anna Cabré és física del clima, doctorada en cosmologia i l’única catalana que ha viatjat a l’Antàrtida per estudiar els efectes del canvi climàtic amb l’expedició Homeward Bound.

Però també és mare, i sentia la necessitat d’explicar als seus dos fills quina és la seva feina quan no és a casa: a bord d’un vaixell taronja, ajuda els icebergs, les balenes i les foques a salvar el pol sud.