Lectures recomanades del mes

Mujeres invisibles para la medicina

 

Autoria: Carme Valls Llobet

Editorial: Capitan Swing

Any: 2021

 

 

Sinopsi: 

Per què quan un home acudeix amb mal toràcic a urgències se’l sotmet immediatament a un electrocardiograma i quan és una dona qui presenta els mateixos símptomes se li dona un ansiolític? Per què una dona estressada és titllada d’histèrica i, en canvi, l’home té amb total probabilitat el pes de la responsabilitat? Per què a les dones se’ls exigeix una perfecció física impossible d’assolir i a un home amb canes i “corba de la felicitat” és un maduret interessant?

El càncer de mama, les malalties cardiovasculars, els trastorns mentals sense tractament, l’osteoporosis i altres malalties associades a la menopausa no són més que uns quants exemples, que, juntament amb l’anorèxia o la bulímia, ambdues filles d’un tirànic culte al cos, clamen per una medicina adaptada a la dona.

Mujeres invisibles para la medicina és un recorregut apassionant pels diversos camins de la salut de les dones, per com es veuen a elles mateixes i com permeten que les vegin els altres.  Un document imprescindible per a totes elles, independentment de la seva edat i de les seves necessitats, que reivindica el naixement d’una medicina adaptada a les necessitats específiques de les dones.

Follem?

 

 

Autoria: Bel Olid

Editorial: BRIDGE

Any: 2019

 

 

Sinopsi:

De què (no) parlem quan parlem de sexualitats.
Seguir el desig, compartir el plaer. Sembla fàcil, oi? I, tanmateix, vivim sexualitats condicionades per expectatives, pressupòsits i tabús que ens fan complicat escoltar-nos.Follem? explora els camins que ens poden portar a sexualitats més humanes, a relacions més plaents.

Guies per elaborar protocols de transició de gènere al lloc de treball

 

Autoria: Grup de Treball Ocupació i Col·lectiu Trans de
la Xarxa de Municipis LGTBI de Catalunya

Editorial: Ajuntament de Barcelona

Any: 2021

 

Sinopsi: 

 

La realitat de les persones trans al mercat de treball és, avui en dia, una situació complexa donat que el desconeixement social sobre aquesta qüestió alimenta sovint estereotips negatius i prejudicis, que dificulten que les persones trans puguin desenvoluparse professionalment i millorar lesseves competències. D’una banda, les persones trans que tenen baix nivell de passing o que són visibles socialment tenen importants dificultats en l’accés al mercat de treball perquè són molt poques les empreses que aposten per la seva contractació. I d’altra banda, les
persones que tenen una feina i desitgen fer una transició de gènere sovint
acaben abandonant el lloc de treball per incompresió dels seus entorns laborals
o per por al rebuig.
El present document està enfocat a donar recursos per tal que les persones ocupades que volen iniciar una transició de gènere no hagin d’abandonar la feina.