Lectures recomanades del mes

L’Art de ser normal.

 

Autoria: Lisa Williamson

Editorial: Fanbooks

Any: 2015

 

 

Sinopsi: 

Una història sobre la lluita per la normalitat de ser diferents. Què significa, per a tu, ser «normal»?

En David sempre ha estat un noi raret. Els seus pares creuen que és gai i a l’institut pensen que és un friqui. Només els seus dos amics saben la veritat: en David voldria ser una noia.

En el seu primer dia de curs, en Leo només té un objectiu: passar desapercebut i que ningú s’assabenti del seu passat. Però les coses es compliquen: la noia més guapa de la classe s’enamora d’ell i, a més a més, comença a fer-se amic d’en David, el raret de la classe. Els secrets, però, són difícils de guardar…

Orgullo. 50 héroes 50 décadas de llucha LGTBI+

Autoria: Josema Busto

Editorial: Bruguera

Any: 2019

 

 

Sinopsi: 

Stonnewall Inn va ser l’origen de tot.

Un d’aquells llocs atrotinats que acollien persones gais, lesbianes, transsexuals, drag queens i minories racials.

Tampoc aquells petits oasis estaven exempts de les freqüents batudes policials, per això Stonnewall Inn es va convertir en un símbol de resistència. Allà és on van tenir lloc les primeres marxes de l’Orgull Gai, l’inici d’una revolució que cada dia guanya més força.

La violència sexual a l’esport

Autoria: Universitat de Vic- Universitat Central de catalunya

Grup de treball: Montserrat Martin Horcajo, Albert Juncà Pujol, Ester Checa Corcoy i Laia Anguita Mora

Any: 2019

Sinopsi:

El contacte corporal és un element essencial en l’activitat física i l’esport. La millora del rendiment de l’esportista comporta canvis i usos corporals que inevitablement impliquen contacte entre esportistes, entrenadors o entrenadores, família, personal mèdic i altres especialistes. Així, en la majoria dels esports els entrenadors o entrenadores donen instruccions als i a les esportistes mitjançant el contacte físic (per exemple en l’adopció d’una posició correcta en un exercici). El contacte físic, la proximitat corporal, tocar, donar copets o abraçar són accions que formen part de l’univers conductual de l’esport. Conèixer i entendre les emocions és una necessitat lligada al creixement, tant dels nens i nenes com dels i les joves que fan esport. Sense contacte físic, l’expressió dels nostres sentiments (d’alegria, de suport, d’equip, etc.) no seria la mateixa. Entrenar i competir construeix una relació mental, social i emocional entre esportistes, entrenadors i entrenadores, i entre representants i dirigents de les entitats.

El document “La violència sexual a l’esport. Guia per a persones adultes: (Re)conèixer, parlar i actuar”, exposa el paper clau de les entitats esportives per conscienciar, visibilitzar i elaborar plans d’actuació que treballin en la prevenció, la detecció i l’abordatge de la violència sexual en contextos esportius. Les entitats han de parler-ne i actuar perquè tot el sistema esportiu públic i privat, faci passos endavant per aconseguir que la pràctica esportiva estigui exempta de violència i esdevingui un hàbit de salut i font de valors.