Lectures recomanades del mes

Teatre trans

 

Autoria: Marc Rosich

Editorial: Comanegra

Any: 2020

 

 

 

Sinopsi: 

Les obres que formen part d’aquest volum dedicat al teatre trans i al teatre queer porten a l’escenari cossos i identitats de gènere que defugen la normativitat. Limbo, A mí no me escribió Tennessee Williams (porque no me conocía), De tritons i sirenes i Ocaña, reina de las Ramblas ens parlen d’individus que no encaixen en una societat bastida des del privilegi heteronormatiu.

Marc Rosich posa el focus en els col·lectius tradicionalment relegats a la invisibilitat per recordar-nos que hi ha altres possibilitats, altres veus per escoltar, altres indrets per explorar.

Economia solidària i feminista

Autoria: Mireia Bosch, Alba Crespo, Sarai Dorado, Mercè Esteban, Júlia Granell, Elba Mansilla, Martina Marcet, Estel·la Marcos, Ana Muñoz, Tariana Salazar i Blanca Valdivia

Editorial: Pol·len edicions

Any: 2020

 

Sinopsi: 

Economia Solidària i Feminista reconeix la producció col·lectiva de pensament i les pràctiques que integren perspectives feministes, anticapitalistes i antiracistes a Catalunya. Contextualitza l’Economia Feminista, l’Economia de les Cures, l’Ecofeminisme i el Feminisme Decolonial i reflexiona, a partir de diversos articles, sobre les aportacions i dificultats de les pageses a Catalunya, els projectes d’autoorganització laboral i de suport mutu de les treballadores de la llar i les cures, els processos de transició organitzatius feministes, la denúncia del racisme burocràtic, institucional, sexista i mercantilista, la salut comunitària i les experiències d’urbanisme feminista. Amb el llibre Economia Solidària i Feminista pretenem fer virar el rumb de l’Economia Social i Solidària per evitar les inèrcies productivistes i desmuntar estretors conceptuals que en limiten el potencial emancipatori. Per explicar l’Economia Feminista a partir de la nostra experiència encarnada, ens resulten completament reveladors una sèrie de fets: hem patit un accident de bici, hem assumit les responsabilitats de cures de petites i grans, tan intenses en el moment pandèmic, i hem sigut desnonades, sense comptar-hi la precarietat multidimensional de la vida de tantes.

Kid i la cimera dels animals

Autoria: David Gwenael

Editorial: Fambloyant

Any: 2021

 

 

 

Sinopsi:

París, any 2030. En un món en que les catàstrofes naturals són el pa de cada dia, s’organitza la primera Cimera dels animals. L’objectiu: reunir el màxim d’especies que habiten la Terra i pactar una manera equitativa de gestionar els recursos. La Kid, una nena d’onze anys, es escollida entre milers d’alumnes per cobrir aquest esdeveniment historic. Quan una explosió sobtada deixa incomunicada la sala, les especies es veuran forçades a trobar la manera de comunicar-se i cooperar les unes amb les altres, si volen sortir-se’n.