Lectures recomanades del mes

La bastarda

 

Autoria: Violette Leduc

Editorial: Capitán Swing

Any: 2020

 

 

Sinopsi: 

«El meu cas no és únic: tinc por de morir i m’esquinça per dins estar al món.
No he treballat, no he estudiat. He plorat, he cridat. Les llàgrimes i la pena m’han ocupat molt el temps. La tortura del temps perdut quan hi penso. No puc pensar gaire temps, però puc complaurem mirant una fulla d’enciam pansida davant la qual no tinc més que penes per a rumiar. El passat no alimenta. Me n’aniré com he arribat: intacta i carregada amb els defectes que m’han torturat. Hagués pogut néixer estàtua i soc una bavosa en el meu propi femer.
Les virtuts, les qualitats, el valor, la meditació, la cultura. De braços plegats, m’he destrossat davant aquestes paraules.
Un autoretrat obsessiu i revelador d’una dona notable humiliada per les circumstàncies del seu naixement i la seva aparença física. La bastarda relata la llarga recerca de Violette Leduc de la seva identitat a través d’una sèrie d’agonitzants i apassionants amors amb homes i dones.

Dones Mitològiques

 

Autoria: Victor Sabaté

Editorial: Shackleton books

Any:  2022

 

 

Sinopsi: 

Els relats de la mitologia estan plens d’apassionants personatges femenins, però no sempre se’ls ha reconegut el protagonisme que mereixen. Teseu mai no hauria trobat la sortida del laberint del Minotaure sense l’ajuda d’Ariadna, ni Jàson hauria aconseguit el velló d’or sense l’ungüent i els encanteris de Medea. Obre aquest llibre i descobreix les figures femenines de la mitologia clàssica: heroïnes, deesses i criatures fantàstiques.

Madre

 

Autoria: Paola Roig

Editorial: Bruguera

Any: 2022

 

 

Sinopsi:

«La maternitat és potent. És dura. És intensa. És preciosa. És frustrant. I meravellosa. Però sobretot és transformadora. Si et permets viure-la plenament, si et permets escoltar-te, si et permets gaudir de cada moment, si et permets viure intensament els moments d’alegria i transitar els que no ho són tant és una font d’aprenentatge increïble».

Així descriu Paola Roig, autora, mare i psicòloga, el que suposa ser mare. En aquest llibre revelador, des dels seus coneixements com a psicòloga perinatal i la seva trajectòria acompanyant maternitats, ens proposa un recorregut per aquesta experiència única.