Lectures recomanades del mes

Bruna brown

 

Autoria: Marta Bellvehí

Editorial: Fan Books

Any: 2022

 

 

Sinopsi: 

La Bruna acaba de fer divuit anys, és amant de l’ordre, perfeccionista i molt insegura. El dia que ha de fer l’examen de Selectivitat pateix un atac de pànic, provocat per la por a fracassar. Aquest fet l’impulsa a prendre una decisió que li canviarà la vida: marxa a Anglaterra a treballar com au pair. Allà viu un munt d’experiències, algunes bastant doloroses, que la fan madurar i alliberar-se d’algunes pors que la immobilitzaven.

La novel·la a parla honestament de temes tan importants com la salut mental en els adolescents, les relacions familiars i d’amistat, el descobriment de la sexualitat, la precarietat juvenil i la violència masclista.

Entre les pàgines també descobrirem les il·lustracions de l’autora, que destaca algunes imatges d’aquesta primera novel·la amb el seu traç inconfusible.

Tu cuerpo mola

 

Autoria: Marta Torrón i Cristina Torrón

Editorial: Montena

Any: 2021

 

 

Sinopsi: 

El cos femení explicat de manera clara i divertida!

El cos ens acompanya tota la vida i, encara que sembli estrany, a vegades ens n’oblidem. Segur que hi ha parts que coneixes bé i d’altres que potser no t’has mirat gaire, com la vulva. Amb el temps, el teu cos viurà molts canvis i és important que els coneguis per créixer amb confiança i benestar. Un llibre imprescindible perquè totes les noies estableixin una relació sana amb el cos, per prevenir problemes i per saber tot el que cal sobre el despertar de la sexualitat. Perquè el cos mola, però cal aprendre a descobrir-lo.

Després de l’éxit de La regla mola continua la col·lecció Menstruita de la mà de la Cristina i la Marta Torrón.

Amors sense casa

 

Autoria: Antologia i introducció a cura de Sebastià Portell

Editorial: Angle Editorial

Any: 2018

 

Sinopsi:

«Teniu a les mans un recorregut personal a la recerca dels desitjos i de les identitats sexuals i de gènere no normatius en la poesia catalana dels últims cent anys. Un seguir les traces d’aquelles maneres de voler, d’estimar, de desitjar i de ser que en un moment o un altre, com la poesia mateixa, no han encaixat en la norma.» -Sebastià Portell

«voldria el teu amor per definir el meu sexe.» Francesc Garriga Barata

«El teu sexe i el meu són dues boques.» Maria-Mercè Marçal

«juntes, inventem noves cal·ligrafies que esgrafiem amb mots i brases a la pell,» Nora Albert

«M’he obert pas entre més homes com jo.» David Vilaseca

«Entabanàvem el temps amb la fortor d’un perfum censurat.» Biel Mesquida

«Vaig embenar-me els pits i em vaig posar colònia d’home.» Bel Olid