Lectures recomanades del mes

La paraula més sexi és si

 

 

Autoria:  Shaina Joy Machlus

Editorial:  L’altra editorial

Any:  2020

 

 

Sinopsi: 

“Abans que aquest llibre fos un llibre, va ser un fanzine, i fins i tot abans, va ser un article. Però primer, i potser encara més important, va ser un espai perillosament buit. El primer article sobre consentiment que vaig publicar en castellà va ser un intent d’omplir aquest espai. I va ser com intentar arreglar una canonada espatllada amb una bola de paper de vàter. […] Espero que aquest llibre es pugui utilitzar com a part d’un diàleg més ampli i més interseccional sobre la violència i la desigualtat. Necessitem desesperadament més recursos sobre el consentiment, sobre la cultura de la violació i sobre la violència procedents de gent diversa. Com més veus hi hagi, millor. Sé que això només és un punt de partida.” La palabra més sexi és sí és una guia informativa, nova i sexi sobre consentiment i educació sexual i contra la cultura de la violació. Amb il·lustracions de l’artista sueca Petra Eriksson, il·lustradora habitual al The New Yorker, ens ofereix, de manera clara i concisa, l’informació necessària per saber-ho tot sobre orientació sexual, gènere, feminisme i consentiment.

Mañana puedes ser tu

 

Autoria:  Anna Choy Vilana

Editorial:  Tibidabo

Any:  2018

 

 

Sinopsi: 

Maria, Natàlia, Samanta, Sonsoles, Adelaida, Puri… I la llista segueix. Totes aquestes dones són ben diverses entre elles, però tenen un denominador comú: han estat víctimes de violència masclista, sigui a casa seva o a l’espai públic.
En aquests casos i molts d’altres que desafortunadament succeeixen cada any arreu del món, la pressa de consciència acompanyada d’accions concretes és indispensable per a fer justícia i acompanyar a les dones cap a la sortida de la seva pròpia presó.
En aquestes pàgines, l’Anna Choy narra en primera persona les històries d’aquestes dones valentes que lluiten cada dia per sobreviure i canviar el rumb de les seves vides.
Cada relat ve seguit de reflexions de l’autora que, com a policia, però sobretot com a dona, es treu l’uniforme per compartir amb els lectors les mirades, les sensacions i les emocions que ha viscut durant la seva trajectòria professional. Des de la ferma convicció que és necessari posar veu a la violència masclista i que sempre es pot tirar endavant, Choy recorda en tot moment que les protagonistes de les seves vides, sempre han de ser les dones.

 

Trenqueu en cas d’emergència

Autoria:  Carla Vall

Editorial:  Univers

Any:  2022

 

 

Sinopsi:

Carla Vall analitza de manera amena i comprensible les violencies masclistes i els elements socials i individuals que ens porten a ser potencials víctimes i agressors. L’autora ens parla de la recuperació i la reparació de les víctimes, la identificació de les necessitats i els serveis a la seva disposició, consells per a una mateixa i consells sobre que poden fer terceres persones per ajudar la víctima. En un darrer bloc, Vall tracta els reptes pendents i les apostes de futur que hem d’exigir.

Una anatomia perfecta d’un mal endemic que pateixen totes les societats.