Lectures recomanades del mes

Educar a un niño en el feminismo

Autoria:   Iria Marañón

Editorial:   Plataforma

Any:   2020

 

 

Sinopsi: 

Malgrat la consciència cada vegada major de la necessitat d’una educació més justa i feminista, els homes continuen sent educats segons les pautes que marca el patriarcat. Encara en ambients considerats progressistes, existeix un masclisme que impregna el que es diu, els regals que es fan, les responsabilitats que s’assignen i com es cria als homes. Aquest llibre ajuda a detectar i combatre els regustos masclistes encara presents, amb la finalitat de formar nens més empàtics, respectuosos i -sí- feministes.

El peligro de la historia única

Autoria:  Chimamanda Ngozi Adichie

Editorial:  Literatura Random House

Any:  2018

 

 

Sinopsi: 

«Les històries importen. Importen moltes històries. Les històries s’han utilitzat per a desposseir i calumniar, però també poden fer-se servir per humanitzar. Poden trencar la dignitat d’un poble, però també poden restaurar-la. »

Amb el seu característic amor per les històries, en aquest manifest Chimamanda Ngozi Adichie fa un crit a rebutjar els relats únics. Es tracta de la seva primera TED talk, un discurs emotiu que han vist més de tres milions de persones. Amb rotunditat i calidesa, l’autora reivindica la riquesa de la infinitud d’històries que ens formen.

En aquest text- que es tanca amb una reflexió de la filòsofa Marina Garcés- Chimamanda Ngozi Adichie alerta sobre els perills de reduir una persona, un país o una cultura a un relat unívoc, perquè només quan comprenem que mai existeix una única història, recuperem una espècie de paradís.

Las chicas son de ciencias

 

Autoria:  Irene Cívico y Sergio Parra

Editorial:  Montena

Any:  2018

 

 

Sinopsi:

Saps quants descobriments científics els hi devem a les dones?
Encara que en els llibres d’història sembli que les ciències son cosa dels homes, d’això res: desde Agnodice, la primera doctora coneguda de la història fins a Rosalind Franklin, la química que va descobrir l’estructura de l’ADN, passat per Vera Rubin, l’astrònoma que va veure el que ningú veia, les dones han sigut pioneres en les ciències des de l’inici dels temps.

I, tot i això, podríem nomenar a deu dones lluitadores que ho van aconseguir tot en el món de les ciències?
Si no pots, no et preocupis. Aquí tens 25 exemples de supercientífiques que demostren que les noies i els laboratoris també són una bona combinació.

Qui va dir que les noies no eren de ciències?