Lectures recomanades del mes

Decir si a la vida

Autoria:   Joan Garriga

Editorial:  DESTINO

Any:   2021

 

 

Sinopsi: 

Sabem que no sempre podem ser felices i encara que som conscients d’aquesta realitat ens sentim incapaces d’afrontar el dolor i el patiment quan es presenten sense avisar. Però el que és cert és que els moments deliciosos de la vida no s’experimentaran amb tanta intensitat si no existeixen els dies més amargants.
Si patim és perquè som capaces d’estimar, però les relacions estan marcades per la pèrdua, la traïció i el conflicte; dificultats que ens aclaparen i que a vegades provoquen que siguem incapaces de convertir les nostres ferides en una oportunitat per a créixer.
En aquest llibre esperançador, en Joan Garriga ens regala els seus més trenta anys d’experiència i els seu coneixements per tal que aprenguem a transitar d’una emoció tant complex com el patiment i ens ensenya, com si estiguéssim asseguts en una sessió de teràpia i mitjançant exemples reals, a reconèixer-ho, acollir-ho i convertir-ho en una fortalesa que ens permeti superar les adversitats.
El patiment és inherent a la vida. Saber comprendre’l i gestionar-lo és l’aprenentatge més poderós.

La intel·ligència del cor

Autoria:  Pax Dettoni

Editorial: COLUMNA EDICIONS

Any:  2014

 

 

Sinopsi: 

Després de la intel·ligència emocional, arriba la intel·ligència del cor.

Aquest llibre és un viatge per descobrir qui habita dins el nostre cor, qui som realment. Unviatge per posar pensaments, emocions i accions al nostre servei a través de l’autoconeixement,primer, i de l’acceptació i l’educació emocional, després. Aprendre a estimar amb el cor suposa aprendre a través de les situacions quotidianes, el nostre“gimnàs”o camp d’entrenament diari, el que ens serveix per enfortir els músculs del cor, les virtuts. Cada dia i cada situació són una oportunitat d’or per posar en pràctica un camí per a tota la vida basat en la bondat, l’amor i la bellesa. Una oportunitat única per posar els pensaments, les emocions i les accions al nostre servei, i no a la inversa.

El cuerpo lleva la cuenta

Autoria:   Bessel Van Der Kolk, M.D.

Editorial:   Eleftheria

Any:   2020

 

 

Sinopsi:

Quan parlem de comprendre l’impacte dels traumes i de poder continuar creixent malgrat unes experiències vitals aclaparadores, Bessel van der Kolk lidera el camí amb el seu coneixement global, la seva valentia clínica i les seves estratègies creatives per a ajudar-nos a curar-nos. En El cuerpo lleva la cuenta permet als lectors comprendre d’una forma innovadora els complexos efectes dels traumes, i constitueix una guia sobre una àmplia varietat de perspectives basades en la ciència no només per a reduir el patiment, sinó per anar més enllà de la mera supervivència i per a prosperar”.