Lectures recomanades del mes

Todo sobre el amor

 

Autoria:   Bell Hooks

Editorial: Paidos

Any:   2021

 

 

Sinopsi: 

De l’aclamada feminista bell h, Todo sobre el amor ens descobreix les causes de la polarització que pateixen les nostres societats i com curar el patiment que causa aquesta divisió.
En aquest llibre, l’autora proposa una definició més profunda i amplia de l’amor que fomenti la cura, la compasió i la força a la nostra vida.

Todo sobre el amor ofereix noves formes radicals de pensar al voltant de l’amor al mostrar la seva interconexió en la nostra vida pública i privada. En once capítols concisos, hooks ens explica com les nostres nocions cotidianes del que significa donar i rebre amor sovint ens fallen i com aquests ideals s’estableixen a la primera infantesa.
Ofereix un replantejament de l’amor propi (sense narcisisme) que aporta pau i compassió a la nostra vida personal i professional i defensa la importància de l’amor per a posar fi a les lluites entre individus, comunitats i societats.
Passant del que és cultural al més íntim, hooks conta la relació que existeix entre l’amor i la pèrdua i desafia la noció predominant de què l’amor romàntic és l’amor més important de tots.
A més, hooks denuncia el paradigma cultural de què l’amor ideal està impregnat de sexe i desig i proposa un nou camí cap a l’amor més ple, compassiu i lliure de vergonya.

Per a tots aquells que no coneguin l’obra de bell hooksTodo sobre el amor és una lectura essencial i un llibre brillant que canviarà la forma de pensar l’amor, la cultura i la societat.

Solteres i encantades

 

Autoria:  Núria Viladomat

Editorial: Angle

Any:  2021

 

 

Sinopsi: 

US HAN PREGUNTAT MAI SI TENIU PARELLA? I QUAN RESPONEU QUE NO, US HAN MIRAT AMB CARA DE COMPASSIÓ I HAN INTENTAT CONSOLAR-VOS AMB UN «NO PATEIXIS, QUE AVIAT LA TROBARÀS»? Segurament, la resposta és que sí, i aquest llibre parla concretament d’això. De l’estigma social que gira entorn de la solteria femenina, precisament pel fet de ser dones i de voler ser independents. Les dones sovint experimentem la solteria com un temps de tristesa vaga i anhel romàntic frustrat, un buit feixuc entre parella i parella que hem de transitar. Però, realment, la solteria ha de ser així? Què ens passa a les dones quan no tenim parella? En una societat que està pensada per a dos, com es pot viure sent una? Contestar aquestes preguntes i deixar enrere els prejudicis, viure de manera independent, gestionar la sexualitat, la soledat o la vida afectiva sent soltera són algunes de les respostes que t’ofereixo al llarg del llibre. Respostes que he trobat a partir de la meva experiència com a soltera i la de moltes altres dones que m’han ofert generosament la seva. Perquè entre totes deixem de viure la solteria com un parèntesi i li donem la categoria vital que té, de plenitud, independència, vitalitat i infi nites opcions.

Un cuarto propio conectado

Autoria:   Remedios Zafra

Editorial:   fórcola

Any:   2010

 

 

Sinopsi:

He de dir-ls-hi que existeixo, que no soc una aplicació informàtica que escriu llibres, ni un producte de màrqueting d’una potent editorial de moda. No soc un avatar manipulat per diversos individus- versió wiki– ni una ficció que fa de màscara d’un experiment textual. He de dir-ls-hi que tinc un cos, desitjos, dubtes, tics i preguntes. He d’advertir-los que escric.
Des de l’emblemàtica obra de Virginia Woolf, A room of one‘s own, l’habitació pròpia ha sigut un espai d’especulació i reivindicació política, símbol d’emancipació.
Una habitació pròpia es presentava llavors com a requisit per a l’escriptura de les dones, com a lloc per al temps propi i la concentració que tot exercici intel·lectual, alliberador i creatiu requereix.

Un cuarto propio conectado es pregunta per la vigència i redefinició dels espais privats convertits en nodes d’una societat-xarxa, on les dinàmiques de la identitat i la subjectivitat succeeixen en un particular marc biopolític i moral de relacions materials i simbòliques.

En aquest assaig, els espais públics i privats, mesurats per les indústries tecnològiques, adquireixen nous significats per a la gestió de les nostres vides.
Des de la ubicació de l’habitació pròpia, en valorar l’ús i possibilitats del ciberespai, aquest llibre reflexiona, per una banda, sobre com les interfases i estructures de codi i programari amb les que ens relacionem a internet ens condicionen i orienten cap a determinats imaginaris i formes identitàries i per altre sobre com l’individu connectat articula la seva esfera íntima i la construcció d’un jo i nous possibles nosaltres a la xarxa.