Lectures recomanades del mes

Aristòtil i dante es capbussen a les aigües del món

 

Autoria:   Benjamin Alire Saenz

Editorial: l’Altra Editorial

Any:   2022

 

 

Sinopsi: 

A Aristòtil i Dante descobreixen els secrets de l’univers dos nois van conèixer l’amor; ara han de descobrir com tenir-ne cura i construir una relació en un món que no els hi posarà les coses fàcils. L’Ari ha passat els seus anys d’institut intentant amagar el seu veritable jo, mantenint-se sempre al marge, callat i invisible. I estava convençut que l’últim curs seria igual, però alguna cosa va canviar quan es va enamorar d’en Dante: de sobte, se sorprèn a si mateix buscant noves amistats, enfrontant-se als abusadors i fent sentir la seva veu. I al costat hi té sempre en Dante, llest i somiador, que té l’habilitat de treure’l de polleguera i, alhora, fer-lo sospirar d’amor.

Els nois estan decidits a obrir-se camí en un món que no els entén, però quan l’Ari pateix una pèrdua sobtada i devastadora sap que haurà de lluitar com mai per aconseguir la vida plena i feliç que sempre ha somiat.

Desayuno en júpiter

 

 

Autoria:  Andrea Tomé

Editorial: Plataforma

Any:  2017

 

 

Sinopsi: 

Quan Ofèlia i Amoke es coneixen, els seus mons semblen completament contradictoris. Ofèlia és el caos, apassionada per l’astronomia, ha suspès la Selectivitat que passa el seu any sabàtic a Gal·les amb el seu pare, venent melmelada orgànica, caçant llebres amb el seu amic Harlon i tractant de trobar el seu propòsit en la vida.

Amoke és l’ordre, una solitària i responsable estudiant de Biologia que passa tot el temps que no està en la universitat cuidant del seu germà Tayo i llegint llibres de Charles Darwin. L’única cosa que Ofèlia i Amoke tenen en comú són Virgínia Wonnacott (una excèntrica i ermitana, novel·lista de noranta-dos anys), l’Asociació Hiraeth (una peculiar ONG) i la sensació de no tenir una vida completa. Quan Virgínia Wonnacott li ofereix treball a Ofèlia com el seu assistent personal, els mons d’aquestes dues noies s’ajunten. Mitjançant discussions, llibres de segona mà, cartes i Whatsapps de matinada, Ofèlia i Amoke s’entrellacen en un viatge per a trobar un futur que no sabien que existia i descobrir els sentiments de l’una cap a l’altra.

Chicas que entienden la in-visibilidad lesbiana

 

Autoria:  Maria Angeles Goicoechea Gaona, Olaya Fernández Guerrero, Maria José Clavo Sebastián i Remedios Alvarez Terán

Editorial:   Egales

Any:   2016

 

Sinopsi:

«Em sento moltíssim millor amb les dones», «Quin mal faig jo volent a la meva parella?», «He patit com una cochina», «Jo em fixava en les noies, però procurava que no es veiés molt», «Haver d’ocultar a la teva parella és molt desagradable»… Aquests són alguns dels testimonis de dones de diferent edat i condició que se senten sexualment atretes per altres dones, que estimen a altres dones, i que per això sofreixen en diferent grau la incomprensió i discriminació del seu entorn. Estudi realitzat per un equip de quatre investigadores de la Universitat de La Rioja on s’aprofundeix en la lesbofòbia i les seves conseqüències, viscudes i narrades en primera persona per un grapat de dones que han sortit de l’armari o que segueixen dins d’ell.