Lectures recomanades del mes

El segundo sexo

 

 

 

 

Autoria: Simone de Beauvoir

Editorial: Cátedra, col·lecció Feminismos

Any: 1949

Sinopsi: És una obra clau del pensament, no només feminista, sino del segle XX. D’aquesta obra sorgeixen els nous temes del feminisme, una vegada esgotat el període de les reivindicacions primordials (dret al vot i a l’educació). S’analitza la condició de les dones des dels diversos punts de vista des dels quals se la conceptualitza: ontològic, sociològic, cultural, científic, històric. El resum perfecte d’aquesta obra es reflexa en la seva frase més famosa: No es neix dona, s’arriba a ser-ho. 

Feminismo ilustrado. Ideas para combatir el machismo. 

 

Autoria: Maria Murnau i Helen Sotillo

Editorial: Montena

Any: 2017

Sinopsi:

Feminismo ilustrado explica fins a on arribarà realment el patriarcat amb exemples del dia a dia, explica conceptes de la lluita feminista, desmonta falses argumentacions en contra i convida a detectar el masclisme de totes les mides i a prevenir-los. Tot això acompanyat d’explicatives il·lustracions i molt molt d’humor.

Quan les nenes volen alt

 

 

 

Autoria: Raquel Diaz Reguera

Editorial: Lumen

Any: 2017

Sinopsi:

L’Adriana, La Virginia i la Martina tenen grans somnis, però la banda del senyor Nohoaconseguiraspàs els ha omplert les butxaques de pedres perquè no puguin volar. La Martina és lleugera com una fulla al vent. Li encanta volar d’un costat a l’altre de la seva habitació rugint com si fos una avioneta. De gran vol ser la millor pilot del món sencer. L’Adriana és rodoneta com el punt de la i. Sempre puja els esgraons de casa seva de tres en cinc perquè té presa per abraçar el seu estimadíssim violí. Sap que de gran serà una súper violinista. La Virginia és silenciosa i es passa tot el dia entre llibres. Li agrada escriure contes i va amb el seu quadern sota el braç d’aquí cap allà imaginant històries al·lucinants. Te claríssim que serà una escriptora reconeguda en tot el planeta i una mica més enllà.

Elles són tres,
però podrien ser-ne deu,
o cent,
o una,
o totes les nenes del món