Lectures recomanades del mes

Mujeres, salud y poder

 

 

Autoria:   Carme Valls – Llobet

Editorial:  Catedra

Any:   2009

 

 

Sinopsi: 

La salut humana i especialment la salut de les dones ha estat mediatitzada per les relacions de poder, tant per les influències patriarcals en el desenvolupament de les ciències de la salut, com pel procés de victimització de les pacients, que s’han convertit més en objectes de medicalització que en agents dels seus propis canvis saludables. El recorregut que la doctora Carme Valls-Llobet fa per la invisibilitat del cos, les patologies i els riscos amb els quals s’enfronta la salut de les dones, culmina en la descripció dels processos que fan que es valorin com a inferiors els seus problemes de salut i, a l’estil foucaultià, intenta realitzar en cada capítol un procés de veridicció pel qual quedin desemmascarats els instruments de control i possessió, tant externs com intrapsíquics, que impedeixen a les dones ser protagonistes de la seva salut.

Satisfiers: parlem de sexe

 

 

Autoria:  Montse Barderi, Gemma Lienas, Sol Picó, Llucia Ramis, Laura Rosel, Care Santos i Pat Vila

Editorial:  Columna Edicions

Any:  2022

 

Sinopsi: 

Quan Ofèlia i Amoke es coneixen, els seus mons semblen completament contradictoris. Ofèlia és el caos, apassionada per l’astronomia, ha suspès la Selectivitat que passa el seu any sabàtic a Gal·les amb el seu pare, venent melmelada orgànica, caçant llebres amb el seu amic Harlon i tractant de trobar el seu propòsit en la vida.

Amoke és l’ordre, una solitària i responsable estudiant de Biologia que passa tot el temps que no està en la universitat cuidant del seu germà Tayo i llegint llibres de Charles Darwin. L’única cosa que Ofèlia i Amoke tenen en comú són Virgínia Wonnacott (una excèntrica i ermitana, novel·lista de noranta-dos anys), l’Asociació Hiraeth (una peculiar ONG) i la sensació de no tenir una vida completa. Quan Virgínia Wonnacott li ofereix treball a Ofèlia com el seu assistent personal, els mons d’aquestes dues noies s’ajunten. Mitjançant discussions, llibres de segona mà, cartes i Whatsapps de matinada, Ofèlia i Amoke s’entrellacen en un viatge per a trobar un futur que no sabien que existia i descobrir els sentiments de l’una cap a l’altra.

Atreveix-te a fer les coses a la teva manera

 

Autoria: Iolanda Batallé

Editorial:   Destino

Any:   2021

 

 

Sinopsi:

A Atreveix-te a fer les coses a la teva manera l’escriptora i editora Iolanda Batallé Prats desplega un relat íntim i vivencial que va més enllà d’un manual sobre lideratge. És un al·legat personal i alliberador, emotiu, directe i lúcid que, amb coratge, ens convida a viure, a fer i a dirigir lluny de l’autoritarisme imposat, amb la premissa de l’autoconeixement com a base d’una gestió empàtica, eficaç i feliç.

 «La meva manera de dirigir és una part indestriable de la meva manera de sentir i de viure. Lidero com visc. Visc com lidero. I aquest lideratge també consisteix en com se senten les persones que treballen al meu costat. No es pot copiar una forma de dirigir com no es pot copiar una biografia».