Lectures recomanades del mes

Bruna Brown

 

 

Autoria:   Marta Bellvehí

Editorial:  Fanbooks

Any: 2022

 

 

Sinopsi: 

La Bruna és una noia de Barcelona, amant de l’ordre, introvertida, que amaga un munt d’inseguretats. El dia que ha de fer el primer examen de selectivitat, pateix un atac de pànic provocat per la por a fracassar. Aquest fet la impulsa a prendre una decisió que li capgira la vida: marxar a Anglaterra a treballar com a au pair. A Birmingham viu algunes experiències doloroses i d’altres alliberadores, s’envolta de persones que entren dins el seu petit món amb intensitat, aprèn a superar obstacles i deixa de fugir per començar a prendre les seves pròpies decisions.

La novel·la parla honestament de temes tan importants com la salut mental en els adolescents, les relacions familiars i d’amistat, el descobriment de la sexualitat, la precarietat juvenil i la violència masclista.

Entre les pàgines també descobrirem les il·lustracions de l’autora, que destaca algunes imatges d’aquesta primera novel·la amb el seu traç inconfusible.

Els dies que m’habiten

 

 

Autoria:  Gemma Humet

Editorial: Rosa dels vents

Any:  2022

 

 

Sinopsi: 

La cantant Gemma Humet recull en aquest llibre textos i poemes introspectius que parlen d’amor i de desamor, d’inquietuds vitals, d’empoderament femení i sobre la seva condició de dona i mare.

“Des que era prou gran per saber escriure, pero prou petita per no saber ben be que volia dir “habitar-me”, m’asseia, de nit, al balcó minúscul de la meva habitació, amb un coixí sobre la falda i, al damunt, una llibreta. Escrivia. Escrivia el que pensava, el que em passava, idees, possibles cançons, emocions, contradiccions… Escriure em feia lliure. Em feia volar.

De mica en mica, em vaig adonar que tot allo que apuntava en aquells fulls, sovint de manera desordenada, em conformava i m’estructurava els pensaments. I mai no he deixat de fer-ho. Tinc caixes i calaixos i mes caixes plens de llibretes que expliquen qui soc i com soc, i, sobretot, per que soc com soc”.

La sala de los espejos

 

 

Autoria: Liv Stromquist

Editorial:   Reservoir Books

Any:   2022

 

 

Sinopsi:

Ens estem convertint en la madrastra de la Blancaneu? En l’era d’Instagram, el nostre mirall màgic és la pantalla i la bellesa la dictaminen els likes. A La sala de los espejos, Liv Strömquist es pregunta fins a quin punt la dictadura de la imatge ha minat la relació amb els nostres cossos.

Sempre àcida i irreverent, l’autora ens porta del mite bíblic de Jacob fins als motius de l’èxit d’influencers com Kylie Jenner o Kim Kardashian, passant per l’última sessió de fotos de Marilyn Monroe, l’obsessió de la princesa Sissi per l’exercici físic o el robatori del bust de Nefertiti.

Strömquist ens regala un llibre profundament documentat en el qual ens acompanyen el seu traç inimitable i les teories de Susan Sontag o Eva Illouz per a destrossar el cànon que ens esclavitza i intentar trobar una cosa real  entre tant de filtre.