Lectures recomanades del mes

Quan les nenes volen alt

 

 

Autoria:   Raquel Diaz Reguera

Editorial:  Beascoa

Any: 2017

 

 

Sinopsi: 

La Martina es lleugera com una fulla al vent. Li encanta volar d’un costat a l’altre de la seva habitació rugint com si fos una avioneta. De gran vol ser la millor pilot del món sencer.

L’Ariadna es rodoneta com el punt de la i. Sempre puja els esgraons de casa seva de tres en cinc perquè té presa per abraçar el seu estimadíssim violí. Sap que de gran serà una súper violinista.

La Virginia es silenciosa i es passa tot el dia entre llibres. Li agrada escriure contes i va amb el seu quadern sota el braç d’aquí cap allà imaginant històries al·lucinants. Te clarissím que serà una escriptora reconeguda en tot el planeta i una mica més enllà.

Lo hago como madremente puedo

 

Autoria:  Andrea Ros

Editorial: Destino

Any:  2022

 

 

Sinopsi: 

El primer llibre de la creadora de la comunitat Marement trenca amb els dogmes sobre la maternitat
«Maternar» és un acte revolucionari. Com moltes altres experiències femenines, la maternitat ha estat narrada per ells, que han tallat el cordó umbilical de la saviesa. Ara és el moment de reconquerir-les, compartir-les i exigir el que necessitem per viure-les amb el plaer per al qual es van dissenyar.

Aquest llibre està escrit pensant en totes les dones, perquè sense discriminació de classe puguin entendre tot el que transitem a partir de l’instant en què decidim ser mares i vegin reflectit en les seves pàgines el que més els preocupa, allò que callen, allò que els resulta difícil expressar.

Compartir les experiències ens farà més forts i més sàvies.

Ha arribat el moment de soltar els dogmes, les guies i els consells i parlar només d’evidència científica, d’emocionalitat, de necessitats i de mares.

SI CAL PARLAR DE MATERNITAT, QUE PARLIN LES MARES.

Bifobia

 

Autoria: Ignacio Elpidio Domínguez Ruiz

Editorial:  Egales

Any:   2017

 

 

Sinopsi:

La bisexualitat és amb tota seguretat la «sigla» més invisibilitzada dins dels col·lectius i moviments LGTB —lesbianes, gais, trans i bisexuals—, tot i ser probablement la majoria quantitativa. El fet que la seva existència mateixa sigui objecte de debat és la prova més palpable que a les diferents organitzacions activistes els queda feina per fer en aquest sentit. Aquesta invisibilitat, juntament amb altres formes de violència física o simbòlica, és estudiada i combatuda sota un nom: bifòbia, discriminació o bifòbia envers les persones bisexuals.