Lectures recomanades del mes

Un cel de plom

 

 

Autoria: Carme Martí, Neus Català

Editorial: Amsterdam Llibres

Any: 2012

Sinopsi: 

Per primera vegada, l’extraordinària vida de Neus Català, explicada per ella mateixa i reviscuda a través d’una ambiciosa novel·la de memòries magistralment construïda per Carme Martí. La infància a pagès a Els Guiamets, un petit poble del Priorat. La joventut interrompuda per la Guerra Civil i la ràpida presa de consciència social. Barcelona, Premià de Mar i, finalment, la retirada a peu per la frontera fins arribar al sud de França. La resistència, els maquis i el primer gran amor. Passió i rebel·lió, fins al dia que els SS truquen a la porta. Presó. Un llarg viatge de tren fins Ravensbruck, Hollschein … i el començament de l’infern.

Coco chanel

 

 

 

Autoria: Maria Isabel Sánchez Vergara

Editorial: Alba, col·lecció Petita i Gran

Any: 2014

Sinopsi:

Gabrielle Bonheur, més coneguda com Coco Chanel, va ser la gran dama de la moda francesa. Com a modista va alliberar la dona de les cotilles, va escurçar les faldilles i va donar un toc masculí a la roba. El seu estil senzill, còmode i elegant va revolucionar la imatge femenina, i es va convertir en tot un símbol de les aspiracions de llibertat de la dona moderna: una dona capaç d’aconseguir tot el que es proposi. El primer títol d’una col.lecció de contes amb els quals nenes i nens descobriran qui eren i què van aconseguir les dones més importants de l’història contemporània. Dissenyadores, pintores, aventureres, cientifiques… Dones úniques i meravelloses de les quals aprendre i amb les quals identificar-se. Dones que, com la Coco, van convertir el seu somni en una gran història.

Tinc dues mares

 

 

 

 

Autoria: Antonia Cardona i Natalia Ferrús

Editorial: Autoedició

Any: 2017

Sinopsi:

En aquest conte coneixerem a la Júlia, una nena que té dues mares i a la que li encanta anar a escola i jugar al parc. La col·lecció “Contes familiars” està concebuda com una eina per treballar la diversitat familiar, el respecte, la convivència i la igualtat. Les seves històries, ambientades a la ciutat de València i que funcionen de manera independent, tot i estar relacionades, ens mostren des de la normalitat més absoluta diferents tipus de família.