Lectures recomanades del mes

El trabajo de cuidados. Historia, teoría y políticas

 

El trabajo de cuidados.

Autoria: Cristina Carrasco Bengoa, Cristina Borderías i Teresa Torns

Editorial: Catarata

Any: 2011

Sinopsi:

Aquest llibre recupera i avança en els debats entorn al treball de cures; un treball imprescindible per a la reproducció social i el benestar quotidià de les persones, que continua sent responsabilitat gairebé exclusiva de les dones, però que resulta de vital importància per a tota la societat. Des de fa 40 anys, aquest interès ha anat augmentant progressivament per les persones que s’ocupen i preocupen pel benestar en les societats contemporànies, especialment en el pensament feminista, que ha mostrat que totes les tasques d’atenció i cura de la vida de les persones són tasques imprescindibles. El llibre recull una selecció d’articles de referència de la temàtica, escrits per destacades especialistes en història, sociologia o economia. Es tracta així, d’una perspectiva interdisciplinar, el treball de cures en les seves diverses dimensions: remunerat o no, des del sector privat o públic i en els seus aspectes objectius o més subjectius.

 

 

Res a amagar

 

Autoria: Anna Boluda Gisbert

Editorial:  Tabarca Llibres S.A

Any: 2018

Sinopsi:

Gina té 14 anys, ganes de fer amistats a l’institut nou i dos mares amb les que parla de tot. Però darrere del recent canvi de població s’amaguen uns quants secrets. I en l’aula de 3r. B té companys i companyes que no són com aparenten.

Res a amagar és una novel·la sobre la diversitat familiar, el bullying i l’homofòbia, però també sobre l’amistat, la complicitat, la valentia i els drets de les persones LGTB.

Diari de l’Iris. A 12 piulades de la Reforma Horària

 

diari_iris

 

Autoria: Elisa Soro i Fabián Mohedano

Edita: Generalitat de Catalunya

Any: 2016

Sinopsi:

L’Iris és una nena de sis anys que comparteix la seva vida amb un rellotge molt antic que ha passat de pares a fills. Són grans amics i ell guia i marca les rutines de la vida de l’Iris i de la seva família fins que un dia deixa de funcionar. En #Tic serà substituït per en #Tac, un rellotge més modern que ajudarà la nena a tenir un altre ritme de vida. L’Iris, sense oblidar el seu entranyable #Tic, se n’adonarà que el dia a dia que viurà amb el nou rellotge millora de manera considerable. L’arribada d’en #Tac simbolitza el Moment Zero que viurem amb la Reforma Horària.