Lectures recomanades del mes

Dibuixant el gènere

 

Autoria: Gerard Coll-Planas

Editorial: Edicions 96

Any: 2013

Sinopsi:

Habitualment no qüestionem què vol dir ser dones o ser homes, i donem per descomptat que és fruit de processos biològics. En aquest llibre expliquem el gènere com una construcció cultural que regula les diferències i desigualtats entre dones i homes i que suposa l’exclusió de les persones trans, intersex, gais, lesbianes i bisexuals. Al llarg d’aquestes pàgines mostrem quines són les pressions, les violéncies i els discursos que estableixin les normes del gènere i que configuren les nostres vides.

 

Cuerpos sexuados

 

Autoria: Anne Fausto-Sterling

Editorial: Melusina

Any: 2006

Sinopsi:

Tenen els homes i les dones un cervell diferent? Per què usn prefereixen l’amor heterosexual i d’altres es decanten per les persones del mateix sexe? Està la identitat sexual determinada per la biologia o és tan sols un producte de les convencions socials? En aquest extraordinari i irreverent assaig Anne Fausto-Sterling assenyala que la resposta a aquestes preguntes hem de cercarla tan en el món de la ciència com en el món de la política.

No com tots

 

 

Autoria: Rob Biddulph

Editorial: Andana

Any: 2017

Sinopsi:

A la gran ciutat dels gossos, tots s’afanyen, tots estan molt ocupats i tots fan el mateix. Però, de sobte, apareix una gosseta que no fa el mateix que tots i això fa que no trobi el seu espai en aquesta gran metròpolis. Així que decideix fer la maleta per buscar el seu lloc al món. En aquest viatge la protagonista descobrirà que no hi ha res de mal a ser diferent i tornarà allà on tot va començar per viure la vida amb una nova perspectiva.