Lectures recomanades del mes

El género en disputa

 

 

Autoria: Judith Butler

Editorial: Paidós

Any: 1990

Sinopsi:

El género en disputa, obra fundadora de la teoría queer i emblema dels estudios de gènere como es coneixen avui en dia, és un volum indispensable per a comprendre la teoria feminista actual: és una lúcida crítica a la idea essencialista de que les identitats de gènere son immutables i troben la seva arrel a la natura, al cos o a una heterosexualitat normativa i obligatòria. És un llibre interdisciplinar que s’inscriu simultàniament en la filosofia, l’antropologia, la teoría literària i el psicoanàlisi, aquest text es deutor d’un prollongat apropament de l’autora al feminisme teòric, als debats sobre el caràcter socialment construït del gènere, al psicoanàlisi, als estudis pioners sobre el trasvestisme, y també a la seva activa participació a moviments defensors de la diversitat sexual.

 

La vagina cosa fina

 

 

Autoria: Nina Brochmann i Ellen Stokken Dhal

Editorial: Columna Edicions

Any: 2017

Sinopsi:

Pots assegurar que coneixes al cent per cent la teva vagina? És evident que els òrgans genitals femenins no són res de nou, però, tot i així, hi ha un munt de coses que les dones ignorem sobre el nostre propi cos. Saps realment per què la regla fa mal? Existeix l’himen? Per què et costa arribar a l’orgasme? Fins quan pots esperar-te a tenir fills?

A partir de coneixements mèdics avalats i de dades d’investigacions recents, i de manera divertida i fàcil d’entendre, La vagina, cosa fina explica tot allò que has de saber sobre la zona genital femenina. Aprendràs quins secrets amaga el clítoris, com és l’esbojarrat ball hormonal que controla la menstruació i quin efecte tenen els anticonceptius en el teu cos. A més, et familiaritzaràs amb les malalties ginecològiques més habituals. Aquest llibre amè i divulgatiu ofereix resposta a totes les preguntes que sovint no goses fer.

El diari groc de la Carlota

 

 

Autoria: Gemma Lienas

Editorial: La Butxaca

Any: 2015

Sinopsi:

“De porros, en aquesta casa, no en vull ni sentir parlar”. Aquesta és la resposta que dóna, a la Carlota i en Marc, el seu pare quan li fan una pregunta a propòsit de les drogues. Però, aleshores, ¿com podrà decidir en Marc si fuma porros o no a la festa on l’han convidat? La Carlota, determinada a aconseguir-ne tanta informació com pugui, escriu aquest nou diari que tens a les mans. A partir de testimonis que va recollint i de les explicacions que rep del seu entorn més immediat i, sobretot, d’un metge del seu club de futbol preferit, la Carlota s’endinsarà en el complex món de les drogues, convençuda, com sempre, que només quan disposes de tota la informació pots realment decidir.