Lectures recomanades del mes

Microfísica sexista del poder

Autoria: Nerea Barjola

Editorial: Virus Editorial

Any: 2018

Sinopsi:

Els relats sobre el perill sexual són una forma molt precisa de comunicar, produir i reproduir violència sexual. En aquest llibre s’analitza com, des de principis de la dècada de 19990, el relat sobre l’anomenat cas Alcàsser es va articular com una construcció social que va tractar de resituar unes fronteres que no haurien d’haver estat traspassades per les dones. Busca situar la violència sexual en termes polítics i fora dels límits del terror, mostrant les fronteres de transgressió, lluita i resistència feminista.

Violación Nueva York

Autoria: Jana Leo

Editorial: Ediciones Lince

Any: 2017

Sinopsi: 

Jana Leo rememora cada instant del moment en que un home va entrar en el seu apartament de Harlem i la va violar. Després de trucar a la policia, que va mostrar un absolut desinterès pels fets, i contactar amb la seva assegurança mèdica, que la va culpabilitzar del que havia succeït, ella s’adona que la violència no acaba amb la violació. L’autora explica en primera persona aquesta experiència traumàtica, compartida amb milers de dones, i com s’enfronta a ella: no para fins que el violador acaba en els tribunals.

El diari blau de la Carlota

Autoria: Gemma Lienas

Editorial: La Butxaca

Any: 2006

Sinopsi:

Has tingut mai un nuvi que et tingui massa controlada, que s’enfadi si surts amb les amigues, que t’enviï més de 25 sms durant l’hora del pati i es posi gelós si parles amb els nois de la teva classe? Has tingut algun amic que, sense dir-t’ho, hagi patit alguna mena de violència, ja sigui psicològica o física, a l’escola? Coneixes algun noi o noia víctima de violència a casa seva? Després de les aventures amoroses amb en Flànagan i en Koert, i amb ganes de prendre’s unes vacances sentimentals, la Carlota decideix començar un diari sobre la violència de gènere, un problema que fa segles que existeix però que només s’ha fet visible en els últims anys.