Lectures recomanades del mes

Educar en el feminismo

Autoria: Iria Marañón

Editorial: Plataforma Editorial

Any: 2018

Sinopsi:

Sabies que les nenes a partir dels 6 anys se senten menys intel·ligents que els nens? I que els nois subestimen les capacitats de les companyes a la universitat?

La culpa és dels estereotips: els jocs i referents culturals entrenen a les nenes i nens sobre com han de comportar-se, expressar-se i relacionar-se. Colors roses, nines, cuinetes i princeses. Colors blaus, vaixells pirates, fútbol i superherois.  No seria millor que fossin lliures per a sentir, expressar-se i actuar?

Necessitem nenes i nenes amb consciència i compromís, que defensin en públic la igualtat. Que tinguin capacitat de pensar més enllà d’allò convencional i no es deixin influir pels models que sovint es mostren a la televisió, cinema, literatura, xarxes socials… Per a construir una societat justa i igualitaria, les nostres criatures han de ser poderoses, justes, solidàries i felices. Per tot això, és necessari educar en el feminisme.

Una cambra pròpia

Autoria: Virginia Woolf

Editorial: La Temerària

Any: 2014

Sinopsi: 

Apareguda l’any 1929, reflecteix l’enfocament molt personal de l’autora a l’hora d’escometre el tema de LES DONES I LA NOVEL•·LA. El punt d’arrencada se situa en la necessitat, per a les dones que volen esdevenir escriptores, de l’existència d’una cambra pròpia amb pany i clau i cinc-centes lliures de renda anuals”. Però el text que presentem transcendeix aquest tema principal i “no tracta solament de l’estatus de la dona, sinó també de la intel•·ligència creativa, de la naturalesa del geni i de la fatalitat del feixisme.

El poder dels nois

Autoria: Ritxar Bacete

Editorial: Estrella Polar

Any: 2019

Sinopsi:

Els nens necessiten créixer lliures dels estereotips i condicionants que els fan menys feliços i capaços. Hem d’ampliar-los les possibilitats de ser i estar al món; crear una nova masculinitat, positiva i diversa, que porti els nens a estar connectats amb el seu cos i, sobretot, amb les seves emocions, que és on radica la seva veritable força interior.

Aquest és el llibre que els nens necessiten per ser ells mateixos.